Ramazan’da sahurda neler yemeliyiz?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, uzun oruç saatlerinde sağlıklı ve enerjik kalmak için en uygun beslenme yöntemleri araştırılıyor.

Ramazan'da sahurda neler yemeliyiz?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, uzun oruç saatlerinde sağlıklı ve enerjik kalmak için en uygun beslenme yöntemleri araştırılıyor. Diyetisyen Cemre Balkan, ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulundu.

Sahurda Sağlıklı Seçimler

Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tüketilecek gıdaların, gün boyu tokluk hissi ve hidrasyon sağlaması gerektiğini vurguladı. Sahurda yumurta, süt ve süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumlar gibi besinlerin tercih edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu besinlerin uzun süreli tokluk hissi sağladığını ve vücudun su ihtiyacını dengelediğini belirtti.

İftarda Denge ve Çeşitlilik

İftar sofralarında çok çeşitli ve aşırı yemeğe yol açabilecek lezzetlerin bulunması konusunda uyarılarda bulunan Balkan, iftarı hafif bir çorba ile açmanın ve ardından küçük porsiyonlarla, aralıklı beslenmenin önemine değindi. Ayrıca iftar ve sahur arasında bol miktarda su tüketilmesi gerektiğini hatırlattı. Su ihtiyacının süt, ayran gibi sıvılarla da karşılanabileceğini belirtti.

Çay ve Kahve Tüketimine Dikkat!

Ramazan boyunca yapılan yaygın hatalardan birinin aşırı çay ve kahve tüketimi olduğunu belirten Diyetisyen Balkan, bu içeceklerin diüretik etkileri nedeniyle vücuttan su kaybına neden olabileceğini ve bu nedenle fazla tüketimden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Tatlı Tercihleri ve Fiziksel Aktivite

Ramazan ayında tatlı ihtiyacının meyvelerle karşılanmasını tavsiye eden Balkan, ara sıra hafif sütlü tatlıların veya dondurmanın tercih edilebileceğini belirtti. Ayrıca iftardan birkaç saat sonra yapılacak kısa yürüyüşlerin sindirime katkı sağlayabileceğini ekledi.

Exit mobile version