AHMET AKIN SİMAV ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİĞİ SORDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir su kaynaklarının kirliliği, balık ve kuş ölümlerini Meclis gündemine taşıdı. Kepsut’un can damarı olarak bilinen Simav Çayı’nın kirliliğinin vatandaşları endişelendirdiğini belirten Ahmet Akın, “Vatandaşlarımız endişeli ve artık bir çözüm bulunmasını istiyorlar. Alınan tedbirler var ama yetersiz. Doğa katliamı artık son bulsun” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir su kaynaklarının kirliliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde su kirliliğinin giderek arttığına bunun da tüm toplumda ciddi bir endişe yarattığına dikkat çekti. Önergesinde “Güney Marmara bölgesi akarsu ve göller bakımından zengindir. Bölgenin en önemli akarsuları Susurluk (Simav) Çayı, Gönen Çayı, Biga Çayı, Koca Çay, Havran Çayı, Atnos Çayı, Üzümcü Çayı, Zeytin Çayı, Kirmasti Çayı, Kızıklı Dere, Kara Dere ve Kille Deresi’dir. Susurluk Çayı; Kütahya’nın Şaphane Dağından çıkarak, Bursa’da Nilüfer Çayı ile birleşip Ballıkaya’da Marmara Denizine dökülür. Gönen Çayı; Kaz Dağından çıkarak Kazak, Bakırçay ve Akkayası çaylarını alır ve Erdek Körfezine dökülür. Güney Marmara bölgesinin gölleri İznik, Uluabat, Tabak Gölü ve Manyas Kuş Gölü bu bölümde bulunur” bilgisini veren Ahmet Akın Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

1-    Balıkesir’in zengin su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçilmesi için hangi tedbirleri ne zamandır uyguluyorsunuz?

2-    Aldığınızı düşündüğünüz önlemlere ve yaptığınız denetimlere rağmen yaşanan ve giderek artan su kirliliğinin önüne geçmek için nasıl bir politika belirleyeceksiniz? Tüm bu kirliliklerin önüne nasıl geçeceksiniz?

3-    Gönen Çayı’nın kirliliğinin sona ermesi için bugüne ne kadar yaptığınız çalışmalar neden yeterli olmamıştır?

4-    Kepsut ilçemiz sınırlarında Simav Çayı’nın kirliliği insan ve hayvan sağlığını tehdit eder boyuta gelmiş, çayda sık sık olan balık ölümleri halkta endişelere yol açmıştır. Çayın kirliliğinin önüne geçilmesi için acil bir eylem planınız var mıdır?

5-    Balıkesir’in akarsu ve derelerinin kentsel, endüstriyel, aktif veya terk edilmiş katı atık bertaraf tesisleri ile düzensiz katı atık depolama sahaları ve yayılı kirleticilerle ilgili kirlilik yükleri hesaplanmış mıdır? Kirliliğin boyutlarını ortaya koyan bir haritanız var mıdır?

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
AHMET AKIN SİMAV ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİĞİ SORDU
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!