ERDOĞAN, SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İÇİN TARİH VERDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sağlık çalışanlarına şiddetin katalog suç çerçevesine alınarak önüne geçilmesine yönelik düzenleme inşallah bayram sonrası milletvekillerimizin takdiriyle kanunlaşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi. Sağlık çalışanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Davetimize icabet ettiğiniz için her birinize şahsım, eşim, milletim adına teşekkür ediyorum. Bugünkü iftar soframızı sağlık çalışanlarımızla paylaşmanın mutluluğu içindeyim. Ülkemizin 81 ilinden gelen doktorlarımıza, hocalarımıza, hemşirelerimize, toplam sayısı 1 milyon 300 bini bulan sağlık ordumuzun her bir mensubuna ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin vasıtasıyla yurt içinde ve yurt dışında insanımıza sağlık hizmeti sunmak için fedakarca çalışan, çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Sağlıkçılarımız son iki yılımıza damgasını vuran korona virüs sürecinde gerçekten meşakkatli, son derece sancılı günler geçirdiler. Haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle ancak telefon ekranından hasret gideren kardeşlerimiz oldu. Yine bu salgın döneminde Murat Dilmener, Cemil Taşçıoğlu ve Feriha Öz gibi saygın hocalarımızın da aralarında yer aldığı pek çok bilim insanımızı ülkemizin yetiştirdiği değerlerimizi kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere darı bekaya uğurladığımız tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum” dedi.

 

Şiddetle aynı kanun teklifi bağlamındaki bu düzenleme de inşallah bayram sonrası genel kurul gündemine gelecek”

14 Mart Tıp Bayramı’nda paylaşılan müjdeler ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “14 Mart’ta sizlere beş müjde vermiştik. İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, bu tür suçların katalog suç çerçevesine alınarak önüne geçilmesine yönelik bir yasal düzenleme idi. Komisyon aşaması biten bu teklif inşallah bayramdan sonra genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiri ile kanunlaşacaktır. İkinci müjdemiz, mesleki sorumluluk kuruluydu, bu düzenleme ile mesleki faaliyetleri sebebi ile doktorlara açılacak tazminat davalarının önce Sağlık Bakanlığı bünyesine bir kurulda değerlendirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma oluşturuluyor. Yeni düzenleme şayet doktorun kasıtlı ihmaline dayanmayan bir tazminat kararı söz konusuysa vatandaşımızın mağdur olmaması için bunu da devletin üstlenmesini öngörüyoruz. Şiddetle aynı kanun teklifi bağlamındaki bu düzenleme de inşallah bayram sonrası genel kurul gündemine gelecek” dedi.

 

Sağlık çalışanlarının mali hakları ile ilgili iyileştirmelerin de ilgili bakanlıklar ve kurumlarla çalışıldığını aktaran Erdoğan,

“Oldukça detaylı hazırlık gerektiren mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor, inşallah en kısa sürece neticesini sizlerle paylaşacağız. Sabit ek ödemelerin bordroya yansıtılacak, sağlık çalışanlarımızın bu sebeple herhangi bir hak kaybına uğramamaları da temin edilecek. Dördüncü müjdemiz lisans mezunu hemşirelerimizin 3600 ek gösterge bağlamında alınması başta olmak üzere mali iyileştirmelerin emekliliğe de yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumuzun altını burada bir kez daha çizmek istiyorum. Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın çalışmaları yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha huzurlu ve rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler” açıklamasında bulundu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ERDOĞAN, SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İÇİN TARİH VERDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!