Kandilli Rasathanesi’nden Marmara Depremi için kritik araştırma

10 ay boyunca veri toplayacak olan bu sismometrelerle Marmara Bölgesi'nin deprem riski konusunda önemli bilgiler elde edilmesi hedefleniyor.

Kandilli Rasathanesi'nden Marmara Depremi için kritik araştırma

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Marmara Denizi tabanına yerleştirilen 8 deniz dibi sismometresi ile bölgedeki olası depremlerin yerleri ve büyüklüklerini daha iyi anlamak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı.

10 ay boyunca veri toplayacak olan bu sismometrelerle Marmara Bölgesi’nin deprem riski konusunda önemli bilgiler elde edilmesi hedefleniyor.

İzmit Körfezi Segmentine Odaklanıldı

Rasathane, deniz altı sismometrelerinden elde edilen verilerle özellikle İzmit Körfezi segmentindeki fay hattının hareketlerini analiz etmeye başladı. Bu analizler sonucunda bölgedeki olası depremler hakkında daha detaylı ve kesin bilgiler elde edilecek.

Prof. Dr. Nurcan Meral Özel: “Deprem Riskini Daha İyi Anlamaya Çalışıyoruz”

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, deniz dibi sismometreleriyle Marmara Bölgesi’nden veri almanın büyük bir başarı olduğunu belirtti. “Dünyada çeşitli örnekleri bulunan ancak Türkiye’de yaygın olmayan deniz altı çalışmalarını Marmara Denizi’nde gerçekleştiriyoruz. Marmara Bölgesi’nin yüksek sismik aktivite potansiyeli göz önünde bulundurularak bu bölgenin deprem riskini daha iyi anlamak için araştırmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu önemli çalışmanın, Marmara Bölgesi’nde olası büyük depremlerin öngörülmesinde ve deprem hazırlıkları konusunda kritik bilgiler sağlaması bekleniyor.

Exit mobile version