Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasında yer alan firari Cevheri Güven’e bilgi ve belge sızdırdığı iddiasıyla 4 emniyet mensubu hakkında iddianame hazırladı.
Başsavcılık, söz konusu kişilerin gizli evrakları paylaşarak örgüte yarar sağladığını belirtti ve ağır suçlamalar yöneltti.
“Zahir Çamlıca” Hesabıyla Başlayan Soruşturma
Başsavcılığın Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ firarisi Cevheri Güven’in sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı provokatif paylaşımların izini süren bir soruşturma yürütüldü. Emniyet birimlerinden elde edilen bilgi ve belgelerin, Güven’in YouTube kanalındaki içeriklerde birebir yer aldığı tespit edildi.
Şüpheliler arasında yer alan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Serkan Dinçer, bilgileri “cevheriyeulas@gmail.com” adlı e-posta adresi üzerinden Güven’e aktardı. Söz konusu belgeler arasında Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin gizli evrakların da bulunduğu ifade edildi.
Dinçer’e 15 Yıla Kadar Hapis Talebi
İddianameye göre, Serkan Dinçer’in FETÖ üyeliğinden işlem gördüğü, kamu görevinden ihraç edildiği ve örgütle iltisaklı kişilerle iletişim halinde olduğu belirtildi. Dinçer’in, örgüte bağlılığını sürdürerek FETÖ’nün medya yapılanmasında aktif rol oynadığına dikkat çekildi.
Dinçer’in “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Diğer Şüphelilere Ağır Suçlamalar
Dinçer ile bağlantılı olarak eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan hakkında da iddianame düzenlendi. Şüphelilerin, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin gizli evrakları üçüncü kişilerle paylaştıkları ve gizlilik kararını ihlal ettikleri belirtildi.
İddianameye göre, şüpheliler, henüz aleniyet kazanmamış soruşturma dosyasını FETÖ firarisi Güven’e sızdırarak örgüte fayda sağladı.
20 Yıla Kadar Hapis İsteniyor
Çelik, Öner ve Demircan hakkında “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “gizliliği ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Kurum İçi Araştırma Yapılmadı
İddianamede, şüphelilerin, gizli evrakların yayımlanmasının ardından herhangi bir araştırma veya soruşturma başlatmadıkları tespit edildi. Bu durum, örgüt faaliyetlerine bilerek ve isteyerek katkı sağladıkları şeklinde değerlendirildi.
Sonuç
İddianame, şüphelilerin FETÖ’nün medya faaliyetlerine bilgi ve belge sızdırarak örgütün amaçlarına hizmet ettiklerini ortaya koyuyor. Başsavcılık, söz konusu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Dava sürecinde, emniyet içerisindeki bu ihlallerin sonuçlarının detaylı şekilde incelenmesi bekleniyor.