Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine Vedat Demiröz atanırken, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan da başdanışman olarak görevlendirildi. Erhan’a ayrıca Büyükelçi unvanı verildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12 ve 13. maddeleri gereğince yapıldı. Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın ataması ise 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38. maddesi doğrultusunda gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığında Görev Değişiklikleri
Atama kararları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da önemli değişiklikler yapıldı. Niğde İl Müftüsü Osman Ayas ve Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun görevlerinden alınırken, yerine şu isimler getirildi:
- Niğde İl Müftülüğü: Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün
- Gümüşhane İl Müftülüğü: Hayri Erenay
- Zonguldak İl Müftülüğü: Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir
- Muş İl Müftülüğü: İbrahim Yavuz
- Bitlis İl Müftülüğü: Kadir Koçak
- Bingöl İl Müftülüğü: Orhan İmamoğlu
Enerji Sektöründe Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüklerinde de yönetim kurulu üyeliklerine yeni isimler atandı.
- TEİAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine: Zafer Demircan
- TEDAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine: Zübeyir Çalışan
Yayımlanan kararlarla, kamu yönetiminde önemli değişiklikler yapılırken, yeni atamalarla birlikte kurumların işleyişinde yeni bir döneme girilmesi bekleniyor.