23 Nisan 2025 Çarşamba günü, İstanbul’u sarsan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Fatih Ayvansaray Mahallesi Aynalı Dükkan Sokağı’nda bulunan metruk bir binada kısmî çökme meydana geldi.
Söz konusu bina daha önce yangın geçirmiş ve uzun süredir kullanılmıyordu. Deprem sırasında yapının bir bölümü çökerken, olay yerine kısa sürede polis, itfaiye ve Fatih Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi.
🚨 Güvenlik Şeridi Çekildi, Binada Kimse Yoktu
Olası bir tehlikeyi önlemek amacıyla sokağın girişi güvenlik şeridiyle kapatıldı. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle çevrede önlem alındı.
Arama kurtarma birimleri tarafından yapılan ilk kontrollerde, binada herhangi bir kişinin bulunmadığı belirlendi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Ancak çökme, kentsel dönüşüm kapsamına alınmayan metruk binaların oluşturduğu potansiyel tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.