24 Kasım 1988 Perşembe günü neşredilen Politika Gazetesi, SEKA grevinin 3’üncü ayına girmesine rağmen bir çözüm bulunamamasını, bundan en çok ithalatçıların faydalandığını belirten haberi, manşetten okurlarına duyurmuş. Haberde devletin günlük kaybının 1,5 milyar lira olduğuna vurgu yapılmış.
“Demiralp: İthalatçı köşeyi döndü. Devletin günlük kaybı 1,5 milyar lira” başlıklı haber şöyle: “Türkiye’de SEKA’ya ait kağıt fabrikaları ile şehrimizde de sürdürülen grev 3’üncü ayı doldurmak üzere. Defter kitap fiyatları ile kağıt fiyatlarını hızlı bir artışa geçirdiği gibi işçinin de perişan olması işverenin katı ve uzlaşmaz tutumu grevin yakın gelecekte de çözülmesi için ümit vermiyor. Gerek bu konuda, gerekse şehrimizden Bursa’ya alınan Çalışma Bölge Müdürlüğü’nün tekrar Balıkesir’de de açılması konusunda görüşlerini aldığımız Türk-iş İl Temsilcisi ve Harb-iş Şube Başkanı Necati Demiralp görüşlerini açıkladı. ‘Grev 3 aya yaklaşırken, devletin zararı neredeyse 130 milyar lirayı buldu. SEKA işçilerinin istediği zam tutarı sadece 90 milyar lira idi. Kağıt ithalatçıları köşeyi döndü. Sayın Özal halen sendikaları dize getirmek için uğraşıyor. Devletin günlük zararı 1,5 milyar lira ama bu başbakanın umurunda değil. Bölge Çalışma Müdürlüğünün tekrar Balıkesir’e getirilmesini de baştan beri istiyoruz. En son bu yılın başında Çalışma Bakanı’na anlatıp, rapor sunduk. İsmail Dayı defalarca söz verdi ancak verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Pamuklu dokuma olayında olduğu gibi’ dedi. Grev konusunda Selüloz-iş sendikası da bir bildiri yayınladı. Şube genel sekreteri Davut Bozkan imzalı bildiride, “İşçiler haklarını alıncaya kadar direnmekte kesin kararlı. SEKA işçileri 78 gün değil, 78 ay da sürse greve devam edecek’ dedi.”
Birinci sayfanın diğer haber başlıkları: “Öğretmenler günün kutluyoruz”, “Bugün 24 Kasım”, “Sanayi ve Ticaret Bakanı Şükrü Yürür yarın şehrimizde”, “SHP cezaevlerinde iyileştirme istiyor”, “Ticaret Odası ödül töreni yarın”, “Adnan Mendereslilerin derdi çok. Çeşitli yokluklar ve bir de hayvan kokusu.”