Motosiklet parkına bile ihtiyaç var

OCG

Balıkesir’in en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Yıldırım Mahallesi Muhtarı Ömer Aktaş, trafik ve otopark sorunundan dertli. Her yerde otopark ve trafik sorunu yaşandığını ancak kendi mahallesindeki gibi sıkıntılı bir durumun yaşanmadığını hatırlatıp, “Motosiklet Parkına bile ihtiyaç var” diyerek meselenin büyüklüğünü dile getiriyor. Mahallede çift şeritli bir yol bile olmadığına dikkat çekiyor

 

 

Ömer Aktaş kimdir?

Balıkesir’in Balya İlçesi Alidemirci Köyü’nde doğdum. Balıkesir’in Sakarya Mahallesi’nde büyüdüm. 2009 yılında Yıldırım Mahallesi’nde ikamet etmeye başladım. Sakarya İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Muharrem Hasbi Koray Lisesi’nde öğrenim gördüm. Esnaflık yaptım, Bağ-kur emeklisiyim. 2014 yerel seçimlerinde Yıldırım Mahallesi Muhtarı oldum. 2019 seçimlerinde, tekrar seçildim 10 senedir bu işi yürütüyorum. 2024 seçimlerinde de halkın teveccühü ile güven tazeledim. Bundan sonra 5 yıl daha mahalleme hizmet etmeye çalışacağım.

 

 

Son seçimde kaç aday vardı seçimleri nasıl kazandınız?

2024 Yerel Seçimlerinde karşımda bir kadın aday vardı. Mahallemizde 1100 seçmen var. Rakibim 250 civarında ben 500 civarında oy aldım. 300 civarında oy kullanmayan vardı. Ya unuttular, ya da bilerek oy kullanmadılar. Çünkü belediye seçimlerinde oy kullananların sayısı daha fazlaydı.  2014 seçimlerinde aday olduktan sonra Mahallede çalmadık kapı bırakmadım. Eşim çok yardımcı oldu birlikte ev ziyaretleri yaptık. Kapıyı açan kadınsa eşim, broşür veriyor, muhtar adayı olduğumu söylüyordu. Karşımıza erkek çıkarsa ben muhtar adayıyım diyerek yapacaklarımı anlatıyordum. Mahalle halkını böylece tanımış olduk. Bu arada broşür verirken, vatandaşlara özel olarak yaptırdığım küçük kolonya armağan ediyordum. Yapacaklarımı anlattım ve ilk seçimde muhtar oldum. 2019 seçimlerinde de çok çalıştım insanlarla bire bir diyalog kurdum çünkü karşımda 6 aday vardı. Yine aynı taktikle seçim çalışması yaptım, vatandaş beni tercih etti.  Son seçimde bir kez daha güven tazeledim.

 

 

Neden muhtar oldunuz?

Alaca Mescit’in yanında çay ocağı çalıştırıyordum. Çay ocağının önünde muhtarlık binası vardı. Müşteri çok olunca ben Çay ocağının önüne sandalye sehpa koyuyordum. Her seferinde muhtar sandalyeleri kaldırmamı istiyordu. Tabi bunları sert bir tavırla söylüyordu. Hem müşteri hem ben huzursuz oluyordum.  Bu durumu gören mahalle halkı ve müşteriler, seçimler yaklaştığında bana muhtar olmamı önerdiler.  Düşündüm teklif mantıklı geldi. 35 yıllık muhtarın karşısına rakip olarak çıktım. Mahalle sakinleri de uygun gördü sonuçta seçimi kazandım. Arkadaşlarım, müşterilerim, “Muhtarlığa adaylığını koy” demeselerdi halen esnaflık yapıyor olacaktım. “Kökü komşu insanı mal sahibi yapar” derler ya; eski muhtarın tepki göstermesi beni muhtar yaptı.

 

 

Mahalle halkının en çok yakındığı sorun nedir?

Mahalle halkının en çok yakındığı sorun trafik. Milli Kuvvetler Caddesi ve Gazi Bulvarı mahallenin sınırlarını çiziyor. Burası şehrin en merkezi yeri ve trafiğin en yoğun olduğu bölge. İkinci sorun otopark. Gazi Bulvarı’nda oturanlar evlerinin önüne otomobilini park edemiyor. Park ederse trafik cezası geliyor. Otoparklarımız var ama yeterli değil. Belediyenin bünyesinde olan otoparkın aylık ödemesi bin 400 lira ve insanlara çok geliyor. Günlük ödemeye kalksan daha pahalıya geliyor. Son yıllarda motosikletler çoğaldı. Vatandaş işini görmek için motosiklet kullanıyor. Şu anda motosiklet parkına bile ihtiyacımız var. Şehrin merkezi olduğundan alışveriş yerlerinin çok olduğundan trafik çok yoğun, yeşil alan yok, yollar dar, evler sıkışık, çocuk parkı yok. Gençler için bir spor merkezi yaptırmaya kalksanız boş bir alan yok. Belediye, spor yapılabilecek birkaç spor aletini küçük boş alanlara yerleştirebiliyor. Sağlık ocağı yok. Girişimde bulunduk ama bu kuruluşları devlet açmıyor. Birkaç doktor bir araya gelip açıyor. Sağlık merkezlerinin açılması için de belli bir kapasite gerekiyor. Sağlık ocağı istiyoruz ama maalesef olmuyor.

 

 

Muhtar olursam mahalleme şu hizmeti getirtirim dediğiniz bir projeniz var mı?

Ben muhtarlığa adaylığımı koyduğumda mahallemizin olanaklarını biliyordum. Hiç kimseye şunu yaptırırım bunu yaptırırım diye söz vermedim. Vatandaşa elimden geldiği kadar yardımcı oluyorum. Vatandaşın taleplerini belediyelere iletiyorum. Belediyeler de elinden geleni yapıyor. Evrak konusunda her tür yardımı yapıyorum. Beni bu göreve layık gördükleri için mahalle halkına teşekkür ediyorum.

 

Exit mobile version