“20 yıldır su baskınlarından kurtulamadık”

IMG20240612120646 (Custom)

Altıeylül Mahallesi Muhtarı Emine Çetinaslan, Mahallesinin en büyük sorununun altyapı eksikliği olduğunu açıkladı. Her yağmurda, Atalar Caddesi ile Anafartalar Caddesinin belirli bölümlerinin sular altında kaldığını 20 yıldan bu yana çözüm bulunamadığını açıkladı. Çetinaslan her yerde olduğu gibi trafik ve otopark sorununun kendi mahallesinde had safhaya çıktığını açıkladı. Mahallesinde yeşil alan olmadığına değinen muhtar Çetinaslan, bu meselenin tüm eski yerleşim alanlarında olduğuna dikkat çekti. Muhtarlık görevini 5 dönem üst üste muhtarlık yapan babasından devraldığını hatırlatıp, “Vatandaşlara yardım etmeyi seviyorum” dedi.

 

 

Emine Çetinaslan kimdir?

Altıeylül Mahallesi’nde doğdum. Altıeylül İlkokulu ve Balıkesir Ortaokulu’nu bitirdim. 1994 yılında Balıkesir Lisesi’nden mezun oldum.  1966 yılından beri bu mahallede oturan babamın kuru temizleme işyerinde çalışmaya başladım. Babam Şadi Ersin 1994 yılında muhtar seçildi, 5 dönem muhtarlık yaptıktan sonra babama muhtar olmak istediğimi söyledim. Babamın onayını aldıktan sonra 2019 Yerel Seçimlerinde adaylığımı açıkladım. Babamdan sonra muhtarlık bana nasip oldu muhtar seçildim. 31 Mart seçimlerinde mahalle sakinlerinin teveccühü ile yeniden seçildim. Mahalle halkına layık olmaya çalışıyorum. Belediyeler, Valilik ve kaymakamlık ile uyum içinde çalışmamı sürdürüyorum.

 

 

İlk kez seçime girdiğinizde kaç muhtar adayı vardı? Nasıl bir seçim çalışması yaptınız? Seçim kazanmanızdaki en büyük etken nedir?

Babam mahallemizde yıllarca esnaflık ve muhtarlık yapmış, herkes tarafından sevilen sayılan bir insandı. Ben liseden sonra üniversiteye gitmedim, babamla birlikte çalıştım. Hem mahalle esnafı, hem halk beni tanıdı. Esnafla, halkla müşterilerle birebir muhatap olmam insan ilişkileri açısından çok yararlı oldu. Hep toplumun içindeydim. İlk seçimde babamın büyük faydası oldu. Bende seçimi kazanmak için çok çalıştım elimden gelen gayreti gösterdim. Çünkü 2019 yılında 5 aday yarıştık. Kadın aday tek bendim. Bu semtte esnaflık yaptığım için, bu mahallenin insanlarını iyi tanıdığım için mahalledeki tüm evlerin kapısını çaldım, ziyarette bulundum. Broşürler dağıttım, afişler astım. Zaten babamla birlikte her zaman vatandaşın iyi gününde kötü gününde yanlarında olduk. İnsanların hem doğumlarında, hem düğünlerinde, hem cenazelerinde olmamın faydasını gördüm. İnsanların acılarını ve sevinçlerini paylaşmanın faydalarını gördüm. 31 Mart yerel seçimlerinde, 2 kadın 3 aday mücadele ettik. Eşimle birlikte kapı kapı dolaştım, afişler astım, broşürler dağıttım. Altıeylül Mahallesi’nde, bin 600 seçmen 5 sandıkta oy kullandı. 5 sandığın hepsinde de birinci çıktım, halkın yüzde 80 oyunu alarak 2’inci dönem muhtar seçildim.

 

 

Neden muhtar oldunuz? Babanıza mı özendiniz?

Babam 25 yıl muhtarlık yaptı. Söylemesi dile kolay gelir ama 25 yıl insanların güvenini korumayı başarmak büyük bir özveri ister. Tabi bu güveni sağlarken insanların sorunlarını çözer, her zaman iyi davranırdı. Bu da bende merak uyandırdı. İnsanlara hizmet etmenin iyi bir davranış biçimi olduğunu kavradım. Lise sonrası babama yardım ederken onun iyi meziyetlerini de aldım. 80 yaşına geldiğinde, kendisine zaman ayırması gerektiğini, sağlığına dikkat etmesi gerektiğini söyleyip bırakmasını istedim. Senin yerine ben muhtar olurum dedim ve oldum. ”Halka hizmet Hakka hizmet” diye bir söz vardır. Bu çok güzel bir sözdür. Ben bu şiardan yola çıkarak muhtar olmayı düşündüm. Vatandaşa faydalı olmak güzel bir duygu ve beni mutlu kılıyor. Mahallenin eksiğini gediğini gidermek, bozulan, aksayan yerlerin iyileştirilmesini sağlamak, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmak, insanların derdine çare bulmak beni mutlu ediyor.  İnsanları sevindirdikten sonra onların size geri dönüşleri çok güzel oluyor.

 

 

Altıeylül Mahallesi sakinlerinin en çok şikayeti ne?

Altıeylül Mahallesi Balıkesir’in en eski yerleşim yerlerinden biri. Buranın eski ismi Yenice Mahallesi. Yenice Mahallesi’ni Yenice Köyü ile karıştırdıkları için daha sonra Balıkesir’in kurtuluş günü olan Altıeylül adını vermişler. Mahalle Halkının en büyük sıkıntısı alt yapı ve otopark sorunudur. Özellikle altyapının değişmesi gerekiyor. Dinkçiler Mahallesi bizim mahalleye göre yukarıda kalıyor. Her yağmur yağdığında, yukarıdan gelen sular nedeniyle bodrum katları su basıyor, dükkanların içine su giriyor. Bu sorun 20 yıldır çözülemedi.  Ben gerekli yerlere başvurumu yaptım. Hiçbir sonuç çıkmadı. İkinci derdimiz trafik ve otopark. Bu problemlerin arkasından yeşil alan sorunu geliyor. Bu mahalle adeta bir beton yığınına dönüşmüş.

 

 

Ben muhtar olursam öncelikle bu sorunu çözeceğim dediğiniz mesele ne?

Ben insanlara hiçbir şekilde vaatte bulunmadım. Fakat burada metruk evler vardı.  Zekai Kafaoğlu’nun belediye başkanı olduğu dönemde yıkıldı. Çünkü buralara uyuşturucu madde bağımlıları geliyor, asayiş yönünden tehlike arz ediyordu. Artık metruk bina da kalmadı. Balıkesir’de bir tek benim muhtarlık binam yoktu o da yeni yapıldı. Beni tekrar muhtar seçen mahalle halkına, her zaman desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Exit mobile version