UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Anderlecht, rövanş maçında yaşanan olaylara karışan taraftarlar hakkında sert yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.
Belçika ekibi, olaylara sebep olan kişilerin tespit edilerek stadyumdan men edileceğini açıkladı.
“Olaylara Karışan Taraftarlar Tespit Edilecek”
Kulüpten yapılan açıklamada, maç sırasında yaşanan taşkınlıkların kabul edilemez olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar kulübümüz tarafından en güçlü şekilde kınanmaktadır. Bu tür davranışlara asla tolerans gösterilmeyecek.”
Anderlecht yönetimi, olaylara karışan taraftarları tespit etmek için polisle iş birliği yapacağını vurgulayarak, gelecekte benzer olayların yaşanmaması adına katı önlemler alacaklarını belirtti.
Union Maçında Tribün Kapatma Kararı
Kulüp ayrıca, olayların ardından ilk iç saha maçında yaptırım uygulayacağını duyurdu. 23 Şubat Pazar günü oynanacak Union Saint-Gilloise karşılaşmasında, taraftarların bulunduğu N5 tribününün kapatılacağı ifade edildi.
“Olaya karışan taraftarlar tespit edilerek, bundan sonraki maçlara girişleri yasaklanacaktır. Kulüp olarak, sahada futbolun konuşulmasını istiyoruz ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız.”
Bu gelişmenin ardından UEFA’nın da olaylarla ilgili disiplin soruşturması başlatması bekleniyor.