Ahmet Akın: Vefası olmayanın bekası olmaz!

Futbol ve Balıkesirspor denince ilk akla gelen isimlerden biri olan merhum Can Cangök'ün adını taşıyan antrenman sahası törenle açıldı. Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri'ndeki açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Bizim aldığımız terbiye şu; vefası olmayanın bekası olmaz. Onun için memleketimize taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Kim olursa olsun. Ama hereksin de bu vefasını hatırlatmak, hayata geçirmek, ismini yaşatmak büyükşehir belediyesi olarak ve bu şehrin sizler sayesinde şehri emini olarak benim borcumdur ve bunu sonuna kadar yerine getireceğiz" dedi.

CAN-CANGÖK-ANTRENMAN-SAHASI-AÇILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ali Hikmet Paşa Spor Tesislerinde yer alan antrenman sahasına Balıkesirspor’un efsaneleri arasında bulunan ve yakın zamanda hayatını kaybeden Can Cangök’ün ismini verdi.

 

Ali Hikmet Paşa Spor Tesislerinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yanı sıra Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Abdullah Bekki, antrenman sahasına ismi verilen Can Cangök’ün oğlu Orçun Cangök ile ailesi de katıldı.

Can Cangök isminin Balıkesir(‘e mal olmuş bir spor adamı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın vefası olmayanın bekası olmaz anlayışıyla hizmet ettiklerini ve Balıkesir için taş üstüne taş koyan herkese bu vefayı gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini söyledi.

 

ORÇUN CANGÖK: “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Can Cangök’ün oğlu Orçun Cangök katılımcılara seslendi. Orçun Cangök, “Yapılan hizmet bizim için çok önemli, ailemizin ismini yaşatan bir hizmet. Babam için yapılan her iyilik çok önemli bir vefadır. Kendisini Balıkesir’e ispat etmiş, spor başta olmak üzere her yönde katkısı olan bir insandı. Bize her zaman itibarla yaşamayı öğretti. Bu itibarın kendisi öldükten sonra ne kadar önemli olduğunu şu an daha iyi anlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza Gençlik ve Spor Daire Başkanlığımıza bu vefadan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

ABDULLAH BEKKİ: “CANGÖK BALIKESİR’İN BÜYÜK YETENEĞİYDİ”
Takım olarak oynayacakları karşılaşmalara bu sahada hazırlandıklarını ifade eden Balıkesirspor Kulüp Başkanı Abdullah Bekki de Can Cangök’ün Balıkesir sporu için önemli bir isim olduğuna vurgu yaptı. Bekki şunları dile getirdi:
“Can Cangök Balıkesirspor’un her kademelerinde görev yapmış ve hepsinde üstün başarılar elde etmiş, Balıkesir’in çok değerli yeteneğidir, Balıkesir’in yetiştirdiği futbolcu, teknik direktördür. Balıkesirspor’da kendisi bütün kademelerde görev almıştır. Bu anlamda gerçekten Balıkesirspor için çok büyük anlam ve öneme sahiptir. Kendisini çok genç yaşta kaybettik. Keşke daha uzun yıllar birlikte olabilseydik ve Balıkesirspor’a yapacağı katkıları görebilseydik. Ama takdiri ilahi, sonuçta vakit saatin ne zaman geleceği belli olmuyor. Antrenman sahasına Can Cangök’ün isminin verilmesi hem bizim için hem Balıkesirspor için çok anlamlıdır. Takımımız sürekli burada antrenman yapıyor. Bu sahada birçok önemli maçlar yapılıyor. Ben katılan herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

METİN MENGÜÇ: “CAN CANGÖK ADAM GİBİ ADAMDI”
Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç ise Can Cangök’ün isminin Balıkesir’e mal olduğuna dikkat çekti. Mengüç Cangök’ün isminin ölümsüzleştirilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün herkesi bir hüzün bağlamış. Can Cangök bu şehirde futbolculuk, teknik adamlık döneminin yanında adam gibi adamdı. Balıkesirspor’un en sıkıştığı zamanlarda ona destek olan, görev almaktan kaçınmayan bir kardeşimizdi. Bana da onunla çalışmak nasip oldu. Hem amatör kümelerde oynarken idareciliğini yapmak, hem Balıkesirspor Kulübünde gerek futbolculuk gerek idarecilik yaptığı dönemlerle onunla çalışma fırsatım oldu. Hatta ilk amatöre geldiğinde beraberce çalıştık. Can Cangök bir isimdi. Bu çok önemli bir olay, bu bir vefadır. Balıkesir’e hizmet etmiş arkadaşlarımızın bu şekilde anılması, çoluğuna, çocuğuna, torununa böyle bir mirası bırakmak çok önemlidir: Ben bu atılımı yaptığı için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a sonsuz teşekkür ediyorum. Emeği geçen spor dairesine ve diğer birimlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BAŞKANIM AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR”
Ahmet Akın başkanım bugün aramızda hem amatörler spor kulüplerimiz için önemli bir hizmetin açılışını yaptık hem de Can Cangök’ün ismini ölümsüzleştirdik. İkinci küme amatör takımlarımıza maddi anlamda çok iyi rakamlar verildi. Amatör spor kulüpleri için burada çok güzel imkanlar sağladılar. Bunun yanında hem nakdi hem de ayni yardımlarına devam ediyorlar. Bu etkinliği çok anlamlı buluyorum. Can Cangök aramızdan ayrıldı ama ismi hiçbir zaman unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

AHMET AKIN: “VEFASI OLMAYANIN BEKASI OLMAZ”
Can Cangök isminin yaşatılacağı Antrenman Sahasının açılışını Cangök’ün torunu Can Demir Cangök ile birlikte yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın vefası olmayanın bekası olmaz anlayışıyla hareket ettiklerini kaydederek şunları ifade etti:
“Can Cangök’ün torunu Can Demir Cangök’ü yanıma aldım. Çünkü bizim evlatlarımız hepimizin geleceğidir. Benden önceki konuşmacılar vefadan bahsetti. Bizim aldığımız terbiye şu; vefası olmayanın bekası olmaz. Onun için memleketimize taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Kim olursa olsun. Ama hereksin de bu vefasını hatırlatmak, hayata geçirmek, ismini yaşatmak büyükşehir belediyesi olarak ve bu şehrin sizler sayesinde şehri emini olarak benim borcumdur ve bunu sonuna kadar yerine getireceğiz. Böyle güzel insanları; kendini spora adamış, gençliğe örnek olmuş insanlar gençlerimize örnek olacaklar. Spor hayatında Balıkesirspor’da her noktada bulunmuş ve bunun için mücadele etmiş bir büyüğümüze yaptığımız az bile. İsimlerg elip geçiyor ama onların mirasları her zaman baki kalıyor. Bizlerin görevi de bu memlekete hizmete den hereksin arkasından, eğer hayattaysa da yanında güzelliklerini, iyiliklerini hep anlatmak ve bunları çoğaltmak olacaktır. Vefası olmayanın bekası olmaz anlayışımızı bütün herkese yaymak istiyoruz.

 

“CAN CAKGÖK İSMİ BU SAHADA ANTRENMAN YAPAN SPORCULARA ENERJİ OLACAK”
Burada Balıkesirspor’umuz antrenmanlarını yapıyor. Futbolcularımız burada Can Cangök’ün ismini gördükleri zaman onlara ayrı bir enerji, güzellik katacak. Onun Balıkesirspor’a olan hizmetlerinin veya onun Balıkesirspor sevgisini, sevdasını tüm oyuncularımız yüreğinde hissedecektir. Bakın bu değerli büyüğümüzün hayatı sahalarda geçti, adı ise bu sahada yaşayacak. Can Cangök’ün ismi sadece burada değil şu anda hepimiz Balıkesirspor’un geldiği noktada nasıl mutlu oluyorsak, inanın o değerli büyüğümüz de büyük bir mutluluk içerisinde olduğuna inanıyorum. Onun mirasına sahip çıktığımızı düşündüğünü hissediyorum. Şu anda Balıkesirspor’umuz deplasmanda gol attı ve hepimizin yüreğinde ayrı bir mutluluk arttı. Onun için bu heyecanı şampiyonluğa kadar taşımak hepimizin boynunun borcudur.

 

2025 YILINDA HER SPOR BRANŞINDA ÇITAMIZI YÜKSELTTİK”
Yine burada Balıkesirspor’a emek vermiş önceki dönemlerde görev yapan başkanlarım, yöneticiler var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Balıkesir halkı olarak Balıkesir’in en büyük markasının sonuna kadar yanında olacağımızın da sözünü veriyoruz. Yine aynı zamanda 2025 yılı bütün spor branşlarında hakikatten çok yükseklere çıktığımız bir noktadayız. Bunu büyütmemiz, sürdürülebilir bir noktaya getirmemiz lazımdır. Evlatlarımızı sporla daha çok buluşturmamız lazım. Onun için amatör spor kulüpleri çok önemli. Onların ihtiyaçlarını karşılamak da Balıkesirliler olarak bizlerin görevidir. Aynı zamanda Ramazan ayındayız. Herkesin Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayı birlik, beraberlik ayıdır ve Ramazan ayı Balıkesir’e yakışır, Çünkü milli birlik ve beraberliğin sembolüdür Kuvayi Milliye ve buna en çok yakışan Ramazan’ın güzelliği, o yaşattığı mutluluk, hüzün ve duyguların artması bize Cenabı Allah’ın bıraktığı en büyük nimetlerden bir tanesidir. Onun için Ramazan’ımızı hakkıyla, tam yaraşır şekilde yaşamayı hepimize nasip etsin. Hep beraber bayramı da büyük bir coşkuyla, huzurla, sağlıkla ve mutlulukla karşılamayı da nasip etsin.

 

“SPORDA TARİH YAZMA AŞAMASINA DOĞRU GİDİYORUZ”
Balıkesirspor’umuzun verdiği mücadele ve şampiyonluk yolunda gösterdiği çabayı da yürekten kutluyoruz. Aynı zamanda basketbol takımımız büyük çaba içerisindeler, Gerçekten bir tarih yazma aşamasına doğru gidiyoruz. Hatırlayın o eski günleri; eski günlerde yeniden o Balıkesir’i yaşatmak için hem basketboluyla, hem futboluyla, hem voleyboluyla, hem amatör spor kulüpleriyle birlik ve beraberlik içerisinde asla ve asla siyasete sporu alet etmeden, herkesi kucaklayarak inşallah Balıkesir’imizi yeniden Balıkesir diyerek çok daha yukarılara çıkaracağız.”

 

Balıkesirspor’un efsaneleri arasında yer alan Can Cangök’ün isminin verildiği sahanın açılışında yapılan konuşmaların ardından U-11 takımlarının mücadele ettiği gösteri maçı yapıldı.

 

Exit mobile version