MİLLETVEKİLİ UYGUR’DAN YARGI REFORMU AÇIKLAMALARI

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi olan Av. Belgin Uygur, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında AK Parti tarafından hazırlanan “Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Adalet Komisyonu’ndan geçtiğini açıkladı. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü Başkanlığında toplanan Komisyon yoğun bir çalışmanın ardından 39 maddenin tamamının görüşmelerini tamamladı.

Milletvekili Belgin Uygur, Yargı Reformu Strateji Paketi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi geçtiğimiz Mayıs ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bilindiği gibi Yargı Reformu Strateji Belgesi Yargı Üyeleri, Barolar, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerimizin görüşleri alınarak geniş bir mutabakatla hazırlanmıştır. Bu Strateji Belgesi’nde belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda AK Partili milletvekillerimiz tarafından hazırlanan “Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Adalet Komisyonumuza sunulmuştu. Komisyonda uzun ve yoğun çalışma saatlerinin ardından 39 maddenin tamamının görüşülmesi dün gece sona erdi. Şimdi söz TBMM Genel Kurulu’ndadır.

Hak ve özgürlüklerin daha etkin korunması, yargı bağımsızlığının geliştirilmesi, adalete erişimin daha da kolaylaştırılması gibi hususlarda bu Yargı Reformu büyük önem taşımaktadır. Bu maddeler insan odaklı hizmet anlayışı ilkesiyle oluşturulmuştur. Kamuoyunun beklenti içinde olduğu düzenlemeler bu Yargı Reformu ile gerçekleştirilecektir. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde belirtilen amaçlar doğrultusunda çalışmalar sürecek ve Belge’deki maddeler esas alınacaktır. Bu çalışmaların tamamının kanunlaşmasının, adalet sistemimizin ihtiyaçları ve toplumsal taleplerin karşılanması açısından hayati katkıları olacağına inanıyoruz. Yargı Reformu Strateji Belgesi’ndeki maddelere baktığımızda, ifade özgürlüğü alanının genişletilmesi, tutukluluk sürelerine yapılan düzenlemeler, makul sürede yargılanma hakkı, Avukatlara uluslararası yargı süreçlerinde etkin yer alabilmesi için yeşil pasaport verilmesi, hızlı yargılama usullerinin geliştirilmesi, hukuk mesleğini icra edenlerin yetkinliklerinin artırılması amacıyla ortak bir merkezi sınava tabi tutulması, suç mağdurları için ilave güvenceler gibi bir çok önemli madde yer almakta ve sistemin aksayan yönlerinin düzeltilmesi mümkün olmaktadır. Yargı Reformu Strateji Belgemiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

Exit mobile version