Cumhuriyet Halk Partisi, Balıkesir 14. İl Kadın Kolları Kongresini 20 ilçeden kadın kollarının ve ilçe başkanları ile milletvekilleri Ahmet Akın ve Fikret Şahin’in de katılımıyla gerçekleştirdi. Genel merkez görevlendirmesi sebebi ile kongreye katılamayan milletvekili Ensar Aytekin de gönderdiği telgraf ile başarılar dileğinde bulundu.
Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi 14. İl Kadın Kolları Kongresinde 2018- 2020 döneminde İl Kadın Kolu başkanlığı yapan Fatma Şener ve yönetimi güven tazeleyerek yeniden seçildi. Şener ve yeni yönetimi 2020 – 2022 arasında iki yıl daha görev yapacaklar.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Serkan Sarı, kongrenin ve yeni kadın kolu yönetiminin hayırlı olmasını diledi. Sarı, yeni dönemdeki “Balıkesir’de gelişen ve genişleyen CHP” şiarının, partiye yeni katılacak kadınlarla daha da güçlenip, sağlam adımlarla yol alacağını belirterek; “Mustafa Kemâl Atatürk’ün; ‘Ey kahraman Türk kadını! Sen ayaklar altında sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın.’ dediği Türk kadını, yetiştireceği, Atatürk değerlerini anlayıp özümsemiş, pozitif bilime ve fenne inanan çağdaş ve aydın nesillerle Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacaktır. Köylü-kentli her kesimden kadını, partimizde görev alarak geleceği inşa etmeye davet ediyorum. Kadınların öngörüsüne ve ferasetine güveniyorum.” dedi.
İl Kadın Kolları Başkan adayı Fatma Şener ise konuşmasını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü üzerine kurguladı. Şener şöyle konuştu:
“Hepimizin bildiği gibi, Ülkemizin ekonomik sorunları nedeniyle her geçen gün artan işsizlik ortamında insanlarımız çaresiz bırakılmış, GENÇ işsizlerimiz geleceğini yurt dışında aramaya itilmiştir. Tarım politikalarındaki yanlışlar, çiftçimizi tohum ve gübre konusunda dışa bağımlı hale getirmiş, Yanlış hayvancılık politikaları hayvancılığı bitirmiş, meralarımız satılmıştır. Sağlık politikaları hastalanmamak değil; çevresel ve kimyasal etkenlerle hasta edilen insanlara, iyileştirme umuduyla ne kadar ilaç satar, ne kazanırız düzeni üzerine kurulmuştur.
Adalet sistemi suçsuz insanları gece yarıları tutuklamak, belirsiz süreler içinde tutuklu kalmak üzere hapse atmak, bir süre yatırdıktan sonra çıkartıp, bir saat sonra yeniden gözaltına almak ve tutuklamak şeklinde tesis edilmiş, adalet sistemine güven kalmamıştır.
Eğitimde pozitif bilim ve teknolojiden faydalanmak yerine, çocuklarımızın beynine dogmalar yerleştirilmeye çalışılmaktadır.
Okullar özelleştirilip eğitimin niteliği düşürülmüş ve bu sistemde atanamayan, yazılı sınavlarda yüksek not alıp mülakatlarda elenen öğretmenlerimiz düşük ücretlerle, uzun saatler çalıştırılmaktadır.
Özel okullar ile eğitimde fırsat eşitliği ortadan kaldırılarak sosyal devlet ilkesi yok edilmiş, eğitim paralı hale getirilmiştir.
Yeni sanayi yatırımları yapılmadığı gibi Cumhuriyet döneminin en önemli sanayi yatırımları satılarak yok edilmiş, insanlar işsiz bırakılmıştır.
Tarım, hayvancılık ve sanayideki ekonomik belirsizlik ve sıkıntılar;
Sağlık, Adalet ve Eğitim sistemindeki güvensizlik ortamı;
KADININI öldüren kocalar, KIZKARDEŞİNİ öldüren abiler, KIZINI öldüren babalar üretmektedir.
2019 yılında 474 kadınımız yakınları tarafından öldürüldü. 2020’de de ölümler devam ediyor.
Bizler bu sorunların farkında olan kadınlarız.
Yerel seçimlerde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği Millet İttifakı, ülkemizde başarıya ulaşmış; İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanlıkları bizim olmuştur. Bizler de bu ittifakın yerelde tabana yayılarak daha fazla güçlenmesi için mücadele etmek zorundayız. İnancım odur ki; geleceği düşünen ve değiştirme cesareti gösteren biz kadınlarla, bugünün ve yarının tüm zorluklarını el ele, birlikte aşacağız.
8 MART, Emperyalist düzenin kadınlara kozmetik ürünleri, mutfak aletleri, kıyafetler satma günü değildir. 8 MART, Kadın matinelerinde eğlenceler ile kutlanacak bir gün değildir.
8 MART, ABD’nin New York kentinde 1857 yılında hak ettiklerini almak için yaptıkları grevde yakılarak feci şekilde can veren 120 kadın işçiyi anma ve bugüne bıraktıkları mücadeleyi anlama günüdür. 8 MART, İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının sağlanmasını içeren bir farkındalık günüdür. 8 MART, Kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.”