Ekrem İmamoğlu’nun Diplomasına İlişkin Soruşturmada Yeni Gelişme: Savcılıktan İstanbul Üniversitesi’ne Yazı

Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada yeni bir adım atıldı. 

ekrem-imamoglu-diploma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada yeni bir adım atıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Üniversitesi’ne resmi bir yazı göndererek ilgili diplomayla ilgili işlemlerin başlatılmasını talep etti.

Savcılıktan İstanbul Üniversitesi’ne İnceleme Talebi

Başsavcılığın gönderdiği yazıda, İmamoğlu’nun diplomasının hâlâ resmi makamlarda kullanılmaya devam ettiği ve bu durumun hukuki sonuçlar doğurabileceği belirtildi. Savcılık, İstanbul Üniversitesi’nden bu konuda idari soruşturma başlatmasını ve diplomanın dayanak gösterildiği işlemlerin incelenmesini talep etti.

YÖK Raporu ve Avukatların Savunması

Soruşturma kapsamında daha önce Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan raporda, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin tanınırlık, yatay geçiş kontenjanları ve kabul süreçlerinde usulsüzlük olduğu öne sürülmüştü.

Öte yandan, İmamoğlu’nun avukatları, YÖK’ün bu kararlarının İmamoğlu’nun mezuniyetinden iki yıl sonra yürürlüğe girdiğini ve dönemin yatay geçiş şartlarını karşıladığına dair belgeler sunduklarını açıklamıştı.

Benzer Durumdaki Diğer Kişilere de İnceleme

Savcılık, sadece Ekrem İmamoğlu değil, aynı dönemde usule aykırı şekilde yatay geçiş yaptığı iddia edilen diğer kişilerin de incelemeye alınmasını talep etti. Çeşitli kaynaklarda bu durumdan etkilenecek kişi sayısının 51 olduğu ifade ediliyor.

Soruşturma sürecinin nasıl ilerleyeceği ve İstanbul Üniversitesi’nin atacağı adımlar, kamuoyunda yakından takip edilmeye devam ediyor.

Exit mobile version