1 Ekim’de açılacak olan TBMM’nin kısa süre içinde gündemine getirilmesi beklenen İklim Kanunu ile ilgili Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak önemli açıklamalarda bulundu. Sıfır karbon söyleminin gerçeklere dayanmadığını belirten Albayrak, emperyalist devletlerin gelişmekte olan ülkelerin üretimine darbe vurmak istediğini söyledi. Balıkesirlileri uyaran Albayrak, iklim kanunu meclisten geçtiği takdirde sanayi ve tarıma olumsuz etkileri olacağının altını çizdi. Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak’ın açıklamaları şöyle:
‘‘İklim kanunu yakın bir zamanda meclis gündemine gelecektir. Vatan Partisi, bütün partilerin sustuğu her kritik süreçte olduğu gibi vatandaşlarımızı, üreticilerimizi uyarmayı görev saymaktadır.
‘Sıfır karbon’, ‘karbon ayak izi’ söylemlerini sıkça duymaya başladık. Karbondioksit artışının küresel ısınmaya neden olduğu ve sıfırlanması gerektiği, ülkelerin önüne bir hedef olarak konulmaktadır. Anlaşıldığı üzere küresel ısınmanın insan kaynaklı olduğu iddia edilmektedir. Fakat bu konuda bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır!
Nobel Fizik ödülü sahipleri olan John Clauser ve Ivar Giaever başta olmak üzere 600 bilim insanı iklim krizinin bulunmadığına dair bildirge yayınlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi iklim bilimci Doğan Yaşar da bu konuda aydınlatıcı açıklamalar yapmaktadır.
İklim değişikliği tartışmasına ilişkin özetle şu bilgiler verilebilir;
İnsan sadece çevreyi kirletebilir, iklimi değiştiremez.
-Jeolojik arşiv, Dünya’nın ikliminin, gezegen var olduğu sürece, doğal soğuk ve sıcak aşamalarla değiştiğini ortaya koymaktadır. Küçük Buz Devri 1850 gibi yakın bir tarihte sona erdi. Bu nedenle, şu anda bir ısınma döneminden geçmemiz şaşırtıcı değildir.
-İklimin ısınması yağmur ve bereket, soğuması ise kuraklık ve açlık demektir.
– Henüz karbon bazlı olmayan bir yaşam keşfedilmemiştir. Karbondioksit bitki besinidir, dünyadaki bütün yaşam için gereklidir. Karbondiosit bir kirletici değildir. Daha fazla karbondioksit, gezegenimizin daha yeşil hale gelmesi demektir. Çünkü havadaki ilave karbondioksidin küresel bitki biyokütlesindeki büyümeyi desteklediği bilinmektedir. Bu durum aynı zamanda tarım için de kârlıdır ve dünya çapında mahsul verimini artırmaktadır.
– İklim değişikliğinin nedenini fosil yakıt kullanımıyla ilişkilendiren batılı ülkelerin kendi fosil yakıt kullanımları dünyanın geri kalanına göre çok daha fazladır.
Batılı ülkelerin, Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelere ‘karbon emisyonunu azalt’ baskısı yapmasının nedeni ekonomiktir. Enerji kullanımı düşürüldüğünde bundan en çok tarım ve sanayi etkilenir.
Sonuç itibariyle Türkiye ekonomisinin önünde ciddi fırsatlar durmaktadır. Batılı devletlerin ekonomisi küçülmektedir. Almanya, İngiltere gibi geçtiğimiz yüzyılın dev ülkeleri resesyona girmiştir. Diğer yandan ülkemiz ve Asya’nın gelişmekte olan ekonomileri büyümektedir. G7 ülkelerinin tahtı sallanmaktadır. Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan E7 ülkeleri 2030’lu yıllarda dünya ekonomisinin lokomotifi olacaktır.
Balıkesir, ülkemizin tarım ve sanayi üretiminde hatrı sayılır bir yere sahiptir. Ekonomisi gelişime açıktır. Bunlar göz önüne alındığında TBMM’den geçecek olan iklim kanunu Balıkesir üretimine ciddi zararlar verecektir.
Başta milletvekillerimiz olmak üzere, sanayi ve ticaret odaları, ticaret borsası, ziraat odaları, kooperatifler ve bu konuda üzerine sorumluluk düşen her kurum iklim kanununa karşı üreticinin ve halkın yanında tavır alarak görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalıdır.’’