TÜKODER 29 YAŞINDA

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, derneğin kuruluşunun 29.yılı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Büyükışık; “29 yıldır sadece tüketiciler için mücadele ettik” dedi.

TÜKODER Şube Başkanı Kemal Büyükışık, 29.kuruluş yılını kutlayan dernek hakkında yaptığı açıklamada hiçbir siyasi partinin, siyasi görüşün sesi olmadıklarını belirtti. Büyükışık; “Hiçbir ticari şirketten destek almadık. İlkelerimizden taviz vermeden tüm tüketici hakları ihlallerine karşı durduk. Bu mücadelede bize verdiğiniz destek için siz tüketicilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜKETİCİ KORUNAMIYOR

Büyükışık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlk Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten yani 1995 yılından bu yana 23 yıl geçmesine rağmen hala Tüketici Hakları ihlallerinin bitmediğini, güçlü tekel ve kartellerin tüketicileri mağdur etmeye devam ettiklerini ve bunun karşısında Devlet’in yeterli önlemleri almadığını, tüketicileri koruyamadığını görmekteyiz. Hala Dünya’nın en pahalı benzinini ve doğalgazını kullanmaya devam ediyoruz. Elektriğe 9 ayda % 44,42 zam yapıldı. Gıda maddeleri öylesine zamlandı ki semt pazarlarından bile alış veriş yapabilme imkânı kalmadı. Bir zamanlar Dünya’ya birçok ürün ihraç eden bir ülkeyken yanlış Tarım politikaları ve çıkarılan Tarım Kanunu sayesinde kendi tohumlarımızı bile kullanamaz hale geldik ve sadece 4 – 5 ürün dışında her şeyi ithal eder olduk. Dünyada hiçbir ülke kendi ürettiği ürünü ithal etmezken biz neden ithal ediyoruz?  Peki, bunun sorumlusu kim?

TARIM KANUNU YENİDEN DÜZENLENMELİ

Değerli tüketiciler bunun sorumlusu doğru tüketim ve üretim politikaları oluşturmayan, tarımı ve hayvancılığı desteklemeyen, tohumu ve yemi ithal eder hale getiren siyasi iktidarlardır. Her tür mal ve hizmeti Dolara bağlayan iktidarın son krizde bunun ne kadar yanlış olduğunu görüp anladığını düşünmekteyiz. Yıllardır söylediğimiz üzere hibrit tohumdan vazgeçilerek yerli tohum ekimine geçilmeli, Tarım Kanunu yeniden düzenlenmeli ve değiştirilmeli, denetimler sıklaştırılmalı, çiftçi ve hayvancılık teşvik edilmeli ve gerekirse sıfır faizli kredilerle güçlenmeleri sağlanmalı, tüketicinin güvenli, kaliteli ve ucuz gıdaya ulaşımı için üretim ve tüketim kooperatifleri teşvik edilmeli, sağlık hizmetleri ücretsiz ve kolay ulaşılır hale getirilmeli, Şehir Hastaneleri adı altında ulaşımın neredeyse imkansız olduğu devasa yapılardan vazgeçilmeli, sağlıklı bir çevre yaratmak için var olan orman ve sular rant uğruna yok edilmemeli, bilim insanlarının karşı çıktığı Kanal İstanbul gibi projelerden vazgeçilerek yerine daha çok ağaç, daha çok orman alanı yaratılmalı, tüketicinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücret ve maaşların güncellenmesi sağlanmalı,  kısacası Devlet Anayasa’nın 172. Maddesinin kendisine yüklediği “ tüketiciyi korumak ve tüketiciyi koruyan girişimleri teşvik etmek “ görevini yerine getirmelidir. Sosyal Devlet olabilmenin gereği budur.

GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN

28 Yılımızı doldurup 29.yılımıza girdimiz bu günde; Kurucu Başkanımız Sayın Ayşe Akman’ı Saygı ile Onursal Başkanımız Mehmet Sevim’i rahmetle anıyoruz, 28 Yıllık süreçte derneğimiz çalışmalarına emek veren, katkı sunan, tüm TÜKODER üyelerine dostlarına teşekkür ediyoruz. TÜKODER olarak diyoruz ki; sesimizi daha gür çıkararak mücadeleye devam edeceğiz. Tüketici haklarını ihlal eden kim olursa olsun karşısında TÜKODER’i bulacaktır. Tüketirken tükenmeyin, harcarken harcanmayın, kalkın ayağa gücünüzün farkına varın”

Exit mobile version