Tarımsal sulama vaadi! “Beş yıl boyunca ücretsiz olacak” demişti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın seçim vaatlerinin en başında 'ücretsiz tarımsal sulama' sözü vardı. "Beş yıl süreyle ücretsiz olacak" demiş, ve 'bir yıl süreyle' sözü veren AK Partili rakibiyle dalga geçmişti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Balıkesir’de üreticileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Seçim döneminde “tarımsal sulama 5 yıl boyunca ücretsiz olacak” vaadiyle çiftçilerin desteğini kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldikten sonra bu vaadini hayata geçirerek sulamada 20 dekara ücretsiz, 20 dekardan sorası için yüzde 50 fiyat tarifesi koymuştu.  Ancak BASKİ‘nin son olağanüstü genel kurulunda alınan kararla birlikte, tarımsal sulama yeniden ücretli hale getirildi.

Başkan Ahmet Akın’ın seçim sürecinde sosyal medya hesaplarından paylaştığı ve sulamanın ücretsiz olacağına dair söz verdiği videolar, şimdi yeniden gündemde. Vatandaşlar tarafından paylaşılan bu videolar, sosyal medyada yoğun eleştiri alırken, “vaatler nerede kaldı?” sorusu gündeme taşındı. Videolardaki vaatlerle alınan yeni karar arasındaki çelişki, özellikle AK Parti grubunun tepkisini çekti. Muhalefet, CHP’li Başkan Ahmet Akın’a sözünde durmamakla yükleniyor.

Tarımda maliyetlerin arttığı bu dönemde alınan bu karar, üreticileri ekonomik açıdan zor durumda bırakabileceği endişesini doğurdu. Çiftçiler ise verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösteriyor.  Konu Balıkesir kamuoyunun en çok konuşulan gündem maddesi haline geldi.

 

 

Tarımsal sulama ücretsiz… Konut ve işyerleri yüzde 15 indirimli su kullanacak

 

Tarımsal sulama vaadi! “Beş yıl boyunca ücretsiz olacak” demişti!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!