İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz: Balıkesir İtfaiyesi dünya standartlarında

Balıkesir İtfaiye Teşkilatı, 42 milyon lira değerinde yeni araç ve ekipmanla daha da güçlendi. Yeni araçların tanıtım töreninde konuşan İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, Balıkesir İtfaiye Teşkilatı’nın dünya standartlarında bir donanıma sahip olduğunu söyledi.

 

BALIKESİR Büyükşehir İtfaiye’nde 42 milyon liralık araç ve ekipman kazandırıldı. BAKOM’da düzenlenen törende İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, Balıkesir İtfaiye Teşkilatı’nın her geçen gün biraz daha güçlendiğini, yapılan yatırımlarla ulusal arenada adından söz ettiren bir teşkilata dönüştüğünü söyledi.

 

“KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLİYORUZ”

İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, “Ülkemizde 309 yıllık tarihi mirasa sahip itfaiyecilik mesleğinin bugünkü temsilcileri olarak 7/24 nöbette olan biz itfaiyeciler hem hazırlık planlama olarak hem müdahale iyileştirme olarak tüm birimlerimizle meydana gelen il içi ve il dışı itfaiye olayları için daima nöbetteyiz. Ekip çalışması olarak yüksek bir performans gösteriyoruz. Kendimizi yeniliyoruz” dedi.

 

“ULUSAL İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİ”

Teşkilat olarak kapasite arttırımı için ciddi yatırımlar yapıldığını, afetlere hazırlık, planlama, müdahale ve iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü de belirten Halil Yılmaz şu bilgileri verdi:

 “Hazırlık ve planlama olarak pandemi döneminde Afet Koordinasyon Merkezi özelliği kazandırdık BAKOM’u kurduk. İlçeleri koordinasyon, haberleşme ve altyapı sistemiyle donattık. Afet master planına taban oluşturan sistem ve çalışmalar ürettik. 8 bin metrekarlik e eğitim merkezimizi daha fonksiyonel hale getirdik, K9, eğitim birimi, deprem enkaz alanı, su altı su üstü kurtarma, trafik kazaları, yangın müdahale istasyonları ve pentatlon sahamızla 14 bin metrekareye çıkardık. Eğitim merkezi ulusal itfaiye eğitim merkezi ünvanı taşıyor. 15 ilimizden itfaiyeciler burada eğitim gördü.

 

 

“242 BİN 750 VATANDAŞA EĞİTİM VERİLDİ”

Afetlere karşı bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları kapsamında Balıkesir Valiliği’nin özel projesi olan sivil afet yangın gönüllüsü projesini AFAD ve Orman teşkilatıyla birlikte yürütüyoruz. Gönüllü itfaiyecilik projemiz de var. Bizimle birlikte sahada görev yapabilecek kardeşlerimiz var. Ayrıca pandemiye rağmen son dört yılda 242 bin 750 vatandaşa eğitim verildi. Müdahale çalışmaları kapsamında alan daraltma, hızlı müdahale çok önemli, küçük istasyonlar şeklinde 33 olan istasyoN sayımızı  41’e çıkardık.  İlçelerde yeni itfaiye istasyonları inşa edildi. 7,02 olan müdahale süresini 5,56’ya çektik. Dünya standardı 5. Bunu yakalayacağız.

 

 

“ARAÇ VE EKİPMAN OLARAK ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ”

Bugüne bakınca, araç ve ekipman olarak çok ciddi bir yatırıma kavuşuyoruz. 3 adet söndürme ve kurtarma özellikli dar alan aracımız var. Ayvalık ve merkez için tasarladığımız dar alan araçlar, hem söndürme hem kurtarma özellikli. Savaştepe’de yine dar alan bir aracımız var. 6 ton su kapasiteli otomatik monitörlü aracımız Karesi, Bandırma ve Edremit’te görev yapacak. Gönüllü kuruluşlarımıza çok değerli ekipman desteği sağlıyoruz. 130 takım kıyafetten ayırıcı kesici delici aletlere kadar bir ekipman portföyümüz var. İlçe itfaiye istasyonlarımızın arama kurtarma malzemelerini tamamlıyoruz.

 

“YENİ ARAÇ VE EKİPMANLARIN MALİYETİ 42 MİLYON LİRA”

Kırsal mahallelere dağıtılan hızlı ilk müdahale yangın söndürme tankerleri, eksik olan mahallelere veriliyor. Bütün bunlarla toplam rakam araçlar, ekipman, tankerler 42 milyon 13 bin 130 lira.

Açılışını yapamadığımız istasyonları da katarsak, 60 milyon liraya varan bir desteği var Büyükşehir’in. Bu yatırımlar yıl sonuna kadar devam edecek. Her yıl belli sayıda araç alımıyla ilgili çalışmalarımız var.”

 

 

Exit mobile version