Gökçeyazılı kadınların maden isyanı

CVK Madencilik’in Gökçeyazı, Sarıalan, Çamköy gibi gibi kırsal mahalleri etkileyeceği ileri sürülen altın madenine bölge köylüsünden tepki var. CVK Madencilik’in İvrindi ve Altıeylül ilçe sınırları içinde sürdürdüğü madencilik faaliyetinin bölgeye vereceği zarara dikkat eden vatandaşlar, kendilerine ait tarım arazilerinin yok olduğunu söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

CVK Madencilik’in Gökçeyazı, Sarıalan, Çamköy gibi gibi kırsal mahalleri etkileyeceği ileri sürülen altın madenine bölge köylüsünden tepki var. CVK Madencilik’in İvrindi ve Altıeylül ilçe sınırları içinde sürdürdüğü madencilik faaeliyetinin bölgeye vereceği zarara dikkat eden vatandaşlar, kendilerine ait tarım arazilerinin yok olduğunu, şirketin özel mülkiyet hakkını gasp ettiğini ileri sürdü. 

 

 

 

“GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA KANIMIZI DONDURDU”

Gökçeyazı’da köylülere birlikte CVK’nın maden sahasına giden Kazdağı Düoğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği yöneticileri, bölge yaptıkları gözlemleri anlattı. DTernek Başkanı Süheyla Doğan, “Gökçeyazı köylüleri ile birlikte Balıkesir’in İvrindi ve Altıeylül İlçelerinin başta Gökçeyazı, Sarıalan, Çamköy olmak üzere çok sayıda köyünü etkileyecek olan CVK Madencilik’e ait altın madeni proje alanına gittik.

Gördüğümüz durum hepimizin adeta kanını dondurdu. Köyün meralarının, tarlalarının olduğu alanda ağaçlar kesilmiş, yeşil bitki örtüsü sıyrılmış, tepeler tıraşlanmış, çukurlar açılmış, prefabrik şantiye binaları yapılmıştı.  Kamyonlar, kepçeler, ağır iş makinaları harıl harıl çalışıyordu. Atık depolama alanı  yapılmaya başlanmış, alanın tabanı için vadi düzlenmeye başlanmıştı” şeklinde konuştu.

 

“BİLİRKİŞİ KEŞFİ İÇİN GELDİĞİMİZ .BÖLGE ŞİMDİ TANINMAZ HALDE”

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, kısa süre önce bilirkişi keşfi için gittikleri bölgeyi bu kez tanıyamadıklarına da dikkat çekti; şöyle konuştu:

“Birkaç ay önce bilirkişi keşif için geldiğimizde gördüğümüz ve hayran kaldığımız yemyeşil alan şimdi tanınmaz haldeydi. Gözyaşlarımızı tutamadık. Bölgede sahada tarlası olan köylüler tarlalarını bulamadılar. İsyan ettiler: “Tarlam Nerede? Tarlama ne oldu? Tarlamı bulamıyorum.” sözleri yankılandı vadide. Şirket, ruhsat alanında kalan, satışı yapılmayan özel mülkü gasp etmişti.  Bizleri gören özel güvenlik bölgeye gelmekte ve jandarmaya haber vermekte gecikmedi.

 

“ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ”

Özel güvenlik araçları ile yolu kapattı ve geçişimizi engelledi. Köylülerin yukarıdaki tarlalarını görme istekleri Kolluk tarafından güvenlik nedeniyle kabul edilmedi. Köylülerin tarlalarını görmelerinin engellendiğine dair tutanak tutulması talebi de kolluk tarafından geri çevrildi. Karakola gidip ifade verme istekleri de uygun bulunmayarak kaymakam’a dilekçe vermeleri istendi.  Alanda bir açıklama yapılıp sloganlarla tepki gösterilerek Gökçeyazı’ya dönüldü. Şirketin özel mülkiyet gaspına karşı köylüler haklarını aramaya devam edecek.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Gökçeyazılı kadınların maden isyanı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!