Cumhurbaşkanı Erdoğan arayıp sormuş: Hani bu peynirler, biz görmedik?

50-peynirli-şehir

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, HAYKOOP’un 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı bir telefon görüşmesindeki anekdotu anlattı. Yücel Yılmaz, “Cumhurbaşkanı aradı ‘Yücel 50 Peynirli Şehrin Başkanı’ dedi. ‘Hani bu peynirler, biz görmedik’ dedi. Şimdi reklam, yaptığını anlatabilmek ayrı bir iştir. Ben burada başta Faruk Özen olmak üzere tüm oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Yılmaz ayrıca,  konuşmasında belediye olarak üreticiye yapılan desteklerle birlikte Balıkesir isminin ülke genelinde duyulur hale geldiğini söyledi.

Yücel Yılmaz şunları ifade etti:

 

“Faruk Başkanımızla her gün kooperatif ne işe yarar, kooperatifçilik üreticisine ve üyesine nasıl destek olur onun iyi örneklerini hep vererek gidiyor. Birlikten güç doğar manasıyla süt üreticilerimiz için tüm paydaşları bir araya getirip OSB’de bir güzel işin başlangıcının temelini attık. Balıkesir 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir bir medeniyet projesi ve kırsal mahallelerimizin her noktasına iniyor. Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, birliklerimiz hep beraber oturuyoruz Balıkesir’in meselesi nedir, Balıkesir’in markalaşması, ürünlerinin satışı, üreticisinin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmesi ve satarken de para kazanması ile üretmesini teşvik etmek.

Yani maliyetlerini nasıl azaltırız, malını kaliteli nasıl satarız bununla alakalı dertleniyoruz. Ticaret Odası Başkanımız, Ticaret Borsası başkanımız işin ciğerinden geliyor. Şehrin değerlerine katmak için üretimde, bunun satışında, temsilinde varlar. Yani Balıkesir’deki üst düzey yönetim Balıkesir’in dertlerini biliyor. Bir liderliğe; bu işi beraber yapma organizasyonuna ihtiyacımız vardı. Hamd olsun Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hep beraber bir araya gelip Valimizin de başkanlığında kalkınma ajansımızı, birliklerimizi, kim olması gerekiyorsa bir araya getiriyoruz. Şehir bereketlendi.

 

“CUMHURBAŞKANI ARADI, HANİ BU PEYNİRLER, BİZ GÖRMEDİK” DEDİ!

Şu anda 50 Peynirli Şehir kitabını yazdırdık, kitap ortaya çıktıktan sonra Balıkesir’i herkes konuşmaya başladı. Kitap Çin’de ödül aldı, gazetelerde haberi çıktı Pazar günü Cumhurbaşkanı aradı “Yücel 50 Peynirli Şehir’in başkanı” dedi. “Hani bu peynirler, biz görmedik” dedi. Şimdi reklam, yaptığını anlatabilmek ayrı bir iştir. Ben burada başta Faruk Özen olmak üzere tüm oda başkanlarına teşekkür ediyorum.

 

“BALIKESİR’İ HERKES TANIYOR”

Çünkü Balıkesir artık biliniyor. Kuzusuyla, sütünün kalitesiyle biliniyor. Hayvancılıktaki yeri artık Türkiye’de kabul edilmiş bir noktadadır. Kime mikrofonu uzatsanız Balıkesir peyniri, Balıkesir sütünden yapılmış ürün, Balıkesir’in kuzusu demeye başladı. Bu çok önemli bir şeydir. Üreticimiz maliyetlerin arasında sıkışmamalıdır. Bununla ilgili il müdürlüğümüzle beraber sürekli projeler üretiyoruz. Bizim harcadığımız para şehrin parasıdır. Nereye harcayacağımızı da karar verme siyasetin bize verdiği yetkiyle onaylayabilme ve inanın harcadığımız paranın hepsi şehre geri dönüyor. Süt tohumu veriyoruz, meraları ıslah ediyoruz. Bir yandan damızlık koç, manda ve düve veriyoruz. Bunları verdikten sonra hemen şehirdeki bütün vergilerdeki değişikliklerden o bize geri dönüyor. Çünkü aslına, milletimize, üreticimize veriyoruz.

 

“VERDİĞİMİZ DESTEKLER GERİ DÖNÜYOR”

İyi bir belediye başkanı kimdir? İyi bir belediye başkanı yaptığı hizmetlerin geri dönüşünü sağlayabilendir. Geri dönüşü sağlanıyorsa, ekonominin içine geri dönüyorsa yani havaya para atan değil bu işi ehil ellere destek olandır. Yem ve tohum dağıtımında 30 tondan 500 tona çıktık. 50 koçla başladık 550 koçla devam ettik. 1000 kuzu dağıtalım diye yola çıktık 4 bin 500 dağıttık. Kendi içinde bereketleniyor. 6 tane tesis kurduk. Bu tesislerin hepsinin amacı 50 ve üzerinde üretim yapan belirli bir ölçekteki çiftçimizin verimliliğini artırmakla ilgiliydi. Burada çalışan yanılmaz. Çağırıyoruz Faruk Ağabeyi nasıl yapalım, ilçe müdürü devletin resmi işi böyle oluyor diyor, valimiz biz arkanızdayız diyor, Ticaret Odamız bizim de katkımız olsun bu işlerde diyor, Damızlık Birliğimiz aynı şekilde destek oluyor. Yani aklı ortaya koyuyor, sonuca gidiyoruz. Ben burada bu süreçleri sürdürülebilir bir şekilde devam ettiğimizde Balıkesir’in hem İstanbul’u, hem de etrafındaki illeri beslediği gibi artık ihracata, bu işin yurt dışına satışını da sağlayacak noktaya geleceğine inanıyorum. Üreticimiz kazansın, bereketlensin. El birlik olalım. İhtiyacımız olan çalışmayı da bu işlerde geri bırakmamamız lazım. Atatürk’ün dediği gibi “Tek ihtiyacımız var çalışkan olmak.” Şehrimizde çiftçiliğe özendirme, çiftçiliğin sürdürülebilirliğini yakalama, dışardan gelen arkadaşlarla değil de kendi çocuklarımızla onların yaşam haklarının kalitesini koruyacak kırsaldaki güçlendirmeyi yapmamız lazım. Yani çiftçiye kız verilmesini daha kaliteli hale getirmeliyiz. Çiftçi dedik mi, üretici dedik mi zengindir diyebileceği ortamı oluşturmaya çalışıyoruz.”

 

OSMAN KANTARLIOĞLU

Exit mobile version