Büyükşehir Belediyesi otel, kafe, restoran derken.. Şimdi de ızgaracı oldu!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Fırıntaş’ın Edremit – Güre’de yaptırdığı kafe – restorana Onhann Otel ve Avlu’daki Onhann Gurme’nin devamı olarak Onhan Güre Gurme Restoran adını verdiler.

 

Zeytin ağaçları ve yeşil dokunun arasına hançer gibi saplanan ‘megaron’ şeklindeki tek katlı beton yapı, oraların ruhuna, dokusuna pek uymadı.

Olsun varsın, Büyükşehir uydururdu.. Nitekim uydurdu!

Ortada taşlık avlusu, yan tarafta çim alan.. Retro tarzı metal masa ve sandalyeleriyle, elini yüzünü toparlamaya çalıştılar.

Kahvaltısı ve yalnızca ızgaralardan oluşan menüsüyle buraya ‘restoran’ demek çok doğru olmaz. Ama olsun, uçan kuşun kanadı kırılmaz.

 

Şimdi durduk yerde bu Gurme Güre muhabbeti nereden çıktı diye soracaksınız.

Biz çıkarmadık; Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nden çıktı!

Medyaya servis ettikleri habere istinaden biz de bildiklerimizi, gördüklerimizi, duyduklarımızı paylaşalım dedik.

 

***

GEÇTİĞİMİZ günlerde Güre Onhann Gurme Restoran’ın avlusunda Antandros Derneği’nin ‘antik yemekler ve arkeoloji’nin konuşulduğu bir panel düzenlendi.

Panelin konukları arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da vardı. Başkan Yılmaz, arkeolojinin konuşulduğu yerde, Edremit Körfezi’nin yetersiz arıtmalarından, altyapısı olmayan Güre’de yapacakları yeni arıtma tesisinden söz etti.

Arıtma için yer bulduklarını, ancak spekülasyon olmasın diye bunu sır gibi sakladıklarını da kaydetti Başkan Yılmaz.

Antandros Derneği yöneticileri, aslında bir süredir açık durumda olan, fakat yöre insanından ve tatilcilerden çok ilgi görmediği söylenen bu restoranın yerine talip olduklarını açıkladılar. Başkan Yılmaz’dan burayı istediler. Yücel Yılmaz, “buranın kamulaştırma sorunları var, siz restoranın reklamını iyi yapın, burası biraz para kazansın, sonra duruma bakarız” gibi cümlelerle “olmayacak duaya amin demeyin” demeye getirdi…

 

.

.VE bugün, Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haber bülteniyle Güre Onhann Gurme Restoran’ın hizmete açıldığı,  güler yüzlü ve makul fiyat politikasıyla dikkatleri çekmeye başladığı belirtildi.

Habere başlık da uyduruldu: “Bu fiyata bu lezzet sadece Onhann Gurme’de!”

Karışık ızgaranın kişi başı fiyatının 150 lira olduğu açıklandı.

Fırıntaş Müdürü Oktay Akbaba’nın ağzından şu cümlelere yer verildi haber bülteninde:

“Fiyatlarımızı halkımızın alım gücüne göre ayarlıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Şirketi Fırıntaş olarak ekonomik, kaliteli ve sağlıklı hizmeti, ‘Daha fazla özen, Fırıntaş’ta standarttır’  ilkemiz ile birlikte, sizlere sunabilmek için tüm vatandaşlarımızı restoranlarımıza bekliyoruz. Tesisimizde karışık ızgara tabağımızı 150 TL’ye sipariş verebilirsiniz.”

 

 

Şimdi asıl mevzuya gelelim.

Gurme Onhann’ın beklenen ilgiyi görmediği söyleniyor.  Tesis neden kabul görmedi? Buraya gidip karnını doyurmak isteyen vatandaşlar nesini beğenmedi?

‘Balıkesir Kahvaltısı’ adıyla festivaller düzenleyip, otuz çeşit kahvaltılık gıdadan oluşan yöresel kahvaltıyı tescilleten Büyükşehir Belediyesi, kendi oluşturduğu kahvaltı konseptini bu tesiste menüye koymuyor. Bildiğiniz, her yerde yiyebileceğiniz sıradan kahvaltılık ürünlerin menüde yer aldığı söyleniyor.

Bir de yalnızca et ızgara çeşitleri. Köfte, tavuk bonfile, pirzola…

İster tek tek, isterseniz karışık…

Fiyatı kişi başı 150 TL olarak açıklanmış; turistik bir bölgede makul bir fiyat, hatta düşük olduğu bile söylenebilir.

 

 

Yapının mimarisi çok şekilsiz; mimarlığın simgesi megarona benziyorsa da, beton ağırlıklı görünüm, zeytin ağaçlarının ve yeşil dokunun ortasına hançer saplanmış gibi duruyor.

Bu güzergahta, Onhann Gurme’nin komşusu Manastırhan var. Bilenler bilir, Manastırhan Otel’in köy tuğlasından mamul mimarisi, çevre düzenlemeleri, peyzajı, bölgenin doğal dokusuna oldukça uyumlu.

Komşusu Gurme Onhann ise tam aksine, sonradan konulmuş kaçak gecekondu görünümüyle estetik açıdan sıkıntı yaratıyor.

Tatilcilerin ve yöre insanının burayı tercih etmemesinin altındaki neden bu olabilir.

İnsanlar yapay şeylerin içinde olmak istemiyor artık. Ortama uyumlu, daha doğal bir formda olsaydı, belki daha fazla müşteri çekebilirdi.

 

 

İnternet haber sitelerinde, gazetelerde Büyükşehir’in servis ettiği haberleri göreceksiniz; belki de gördünüz, okudunuz.

“Kazdağları’nın eteğinde gurme deneyimi” başlığıyla servis edilen bu haberdeki ‘gurme’ sözcüğünün büyüsüne kapılmayın.

Sıradan kahvaltı ve ızgaradan ibaret menüyle ‘gurme’ sözcüğünü yan yana getirmek, gastronomi sektörüne hakaret gibi bir nevi.

Bir de “o kadar para harcadınız bu tesise, ortaya çıka çıka bu mu çıktı” sorusuna yanıt aramak var ya… Uzatmayalım.

Canınız istiyorsa, yolunuz düşerse gidin görün, yiyin için…

“İçin” derken, şalgam veya ayran… (POLİTİKA)

 

 

Exit mobile version