Balıkesir Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, ülkenin pandemiyle mücadelede freni boşalmış kamyon gibi hızla birinci dalganın üçüncü pikine doğru sürüklendiği vurgulandı.
Ülkenin lebaleb kırmızıya büründüğüne dikkat çekilen açıklamada, “sorunu halının altına süpürerek pandemiyi ciddiye almayanlar, sorumluluğu ve faturayı vatandaşa yüklememeli, yanlışlarının gereğini yapmalıdır” denildi.
Hiç bir şeyde standart kalınmadığını, her seferinde yeni uygulamalarla karşılaşıldığı belirtilen açıklama şöyle:
“Ülkemizde 1 ay önce 17 olan yüksek riskli illerin sayısı 29 Mart itibarı ile 58’e çıkmıştır. Ülke boydan boya lebalep kırmızıya bürünmüştür. Maviler sarı, sarılar turuncu olmuştur. Ölüm sayıları bir hafta öncesine göre % 80 kadar artmıştır.
22-28 Mart haftasında günlük ortalama; 217 bin test yapılmış, günlük ortalama 145 vefat ve 28 bine yakın yeni vaka ve %12,8 test pozitifliği ile freni boşalmış kamyon gibi hızla.1. dalganın 3.pikine doğru gitmekteyiz.
Sorunu halının altına süpürerek, pandemiyi ciddiye almayanlar, sorumluluğu ve faturayı vatandaşa yüklememeli, yanlışlarının gereğini yapmalıdır.
Kişisel hataların, yanlış yönetimlerin bedelini ağlık çalışanları ve yurttaşlar olarak ödemek istemiyoruz. Hata yapanlar, önlenebilir ölümleri engellemeyenler, yönetemeyeler istifa etmeli.. Sadakate değil, liyakate dayalı yönetim oluşturulmalıdır.
Meslek kuruluşları ve bu işin yükünü çekenler olarak, aylardır ısrarla hareketliliğin azalmasını, Şehirlerarası geçişlerin durdurulmasını ve ekonomik önlemleri alınan tam kapanmayı öneriyoruz. Israrla epidemiyoloji bilimin gerekleri yerine getirilmiyor.
Artık sorumsuz davrananların, bu sorumsuzluklarının bedelini canlarımızla ödemek istemiyoruz.
Virüs varyantların illere göre dağılımı ve lokalizasyonları açıklanmalıdır.
İllere göre Haftalık Vaka Sayıları bu kez açıklanmayarak, olayın büyüklüğü gizlenmektedir. Hiçbir şeyde standart kalmamıştır. Her seferinde yeni uygulamalar ile karşılaşıyoruz ve YAP-BOZ ile giden bir sürece tanıklık yapıyoruz.
Ayni şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklenmemelidir. Yapılması gerekenler bellidir. 3 aydır, halen nüfusun % 10’u bile tam aşılı hale getirilememiştir. Zamanında ve yeterli aşı sağlanarak, salgının önüne geçilmeli, RİSK GRUPLARI, Öğretmenler, toplu yaşam alanlarında bulunan ve çalışma zorunluluğu olanlar mutlaka ve acilen aşılanmalıdır. Kısmi önlemler ile sorun ancak ertelenir, sorun çözümlenmez diyoruz.”