Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın gözaltına alınmasını protesto eden CHP’liler, Beşiktaş Belediyesi önünde toplandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti kurmayları ve CHP’li belediye başkanlarının da katıldığı protesto gösterisi mitinge dönüştü.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat‘a destek amacıyla toplanan kalabalık grup arasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da vardı. CHP’li başkanlarla birlikte İstanbul’daki protesto eylemine katılan Ahmet Akın, Halk TV’nin Beşiktaş Belediyesi önünde yaptığı canlı yayında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Akın, “bütün belediye başkanlarımız burada, Beşiktaş Belediyesi’ndeki olayla ilgili bilinmezlikler var, soruşturma başlamamış, halkın bu konuda öfkesi var. Bu kalabalık içinde biz de bir açıklama yapılmasını, gerekçelerin anlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Ahmet Akın, belediyelerin halka hizmet için var olduğunu hatırlattı, “bizim derdimiz vatandaşın ekmeğini büyütmek, baktığınız zaman hizmet edenin önünde durmak gibi bir şey var. Biz hiç kimseyi ayırmadan hizmet etmeye çalışıyoruz, sonuçta Balıkesir bir bütün, birlik ve beraberlik içinde memleket için mücadele ediyoruz. Burada bir bilinmezlik var, hukuksuzluk var. Amaç nedir bilemem, şu anda bilgilendirme yapılması gerekiyor. Hedefte kim var İstanbul mu, Ankara mı bilemiyorum, bizim derdimiz hizmet etmek. İnsanları sıkıntıda bırakıp bilinmezliklerin içinde bırakıp hizmeti engelleyeceklerini düşünmek istemiyorum. Yaşadığımız sorunlar var, daha önce bizde olmayan bir belediyeyi devraldım, SGK, vergi, diğer borçlar içinde hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Hizmetlerin engellenmemesi için mücadele ediyoruz” dedi.