Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi tarafından yapımına 2015 yılında başlanan Kız Öğrenci Yurdu inşaatının tamamlanması için yardımseverlerden destek bekleniyor. Dernek Başkanı A. Turan Güneş yurt inşaatının tamamen bitirilmesi için Balıkesirlilere destek çağrısında bulundu.
Dinkçiler Mahallesinde yer alan Kız Öğrenci Yurdu’nda yoksul kız çocuklarının barındırılacağını kaydeden ADD Şube Başkanı A. Turan Güneş, yurttaki eksikliklerin giderilmesi için çağrıda bulundu. ADD’nin kamu yararına çalışan dernekler statüsünde bulunduğunu hatırlatan Güneş, yurt inşaatının bitirilmesi için yapılan yardımların makbuz karşılığında kabul edildiğini ifade etti. Kısmen tamamlanan yurt binasının eksikliklerini de paylaşan Güneş yurdun 60 öğrenci kapasiteli olduğunu dile getirdi.
“60 KIZ ÖĞRENCİ KALACAK”
Yoksul kız öğrencilerin barınması amacıyla yaptırmakta oldukları “Kız Öğrenci Yurdu” inşaatının 2015 yılında temelinin atıldığını ve yapımının halen sürdüğünü söyleyen Güneş “Arsası Dr. Gülseren Özçakar tarafından bağışlanmış olup inşaatımız, dernek üyelerimiz, yardımsever halkımızın, ilimiz işadamlarının ve yerel yönetimlerimizin yardımları ile sürmektedir. Yurdumuz 300 metrekare alana 4 tam kat bir yarım kat olarak inşa edilmektedir. Her odada iki kız öğrenci olmak üzere asgari 60 kız öğrenci kalacak şekilde planlanmıştır. Öğrenciler burada kendi yemeklerini kendileri yapacak ve çamaşırlarını kendileri yıkayacak şekilde 10 ayrı mutfak ve 20 banyolu olarak dizayn edilmiştir. Burada şehir dışından gelen ve şehrimizdeki üniversitelere kaydını yaptırmış kız öğrenciler yoksul kız öğrenciler kalacaktır. Bu yurtta öğrencinin kalma kıstası gelir durumunun düşük olması ve okulunda başarılı (sınıfta kalmamış olması)olmasıdır. Yurtta kalacak öğrenciler yurdun işletme maliyeti dışında ücret alınmayacak, gelir durumu çok düşük öğrencilere de kontenjan ayrılarak ücretsiz kalmaları sağlanacaktır. Projesine göre 5 katın kaba inşaatı tamamlanmış, çatısı kapatılmış, dış cephe yalıtımı bitirilmiş, iç cephe alçı sıva işleri ve boyası yapılmış, pencereleri takılmış, iç elektrik ve kalorifer tesisatı çekilmiş, taban seramikleri döşenmiştir. Dış cephe boyası, pencere korkulukları, iç kapıların yapılması ise devam etmektedir” dedi.
“YARDIMSEVERLERİN KATKILARIYLA BURAYA KADAR GELEBİLDİK”
Bu güne kadar İnşaat masraflarının büyük bir kısmının üyelerin ve Balıkesirli yardımseverlerin makbuz karşılığı yaptıkları katkılar ve ADD Balıkesir şubesi yönetim kurulunun düzenlediği kültür gezileri, dayanışma yemekleri, stant açma gibi çeşitli etkinliklerle sağlandığını hatırlatan Güneş “Balıkesirli kimi İş İnsanları kum, demir, hazır beton, yalıtım malzemesi gibi ihtiyaçlarımıza katkı yapmışlardır. Yurt binasının faaliyete geçmesi ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimlerine katkıda bulunmak, halkımızın sorunlarından birinin çözümüne katkıda bulunmak bizi mutlu edecektir. Halkımızın ve yardımsever işadamlarımızın bağışları ile bu sene yurt inşaatını bitirmek ve öğrencileri yerleştirmek istiyoruz. Ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz ve pandemi koşulları nedeniyle bağış ve yardımlar yok denebilecek derecede azalmıştır. Yedi yıldır sürdürmekte olduğumuz yurt inşaatımızın çok büyük bir kısmını bitirmiş olmamıza rağmen, tamamen bitirilememiştir. Derneğimiz “Kamu Yararına Çalışan Dernekler” statüsündedir. Bağışta bulunmak isteyenler için hesap numaralarımız: İŞ BANKASI İBAN: TR87 0006 4000 0012 1003 1902 42, ZİRAAT BANKASI: TR04 0001 0000 4539 0090 6450 61” diye konuştu.
“SİZ DE YARDIMDA BULUNABİLİRSİNİZ”
İnşaatımıza katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve Balıkesirli İşadamlarına, yardımsever halka ve dernek üyelerine teşekkür eden Güneş “Yurdumuzun: 2’nci Dinkçiler Mah. ‘.Şoför evleri sok. No:14 Altıeylül /BALIKESİR adresinde olup dileyen yerinde görebilir. Bundan sonraki aşamadaki ihtiyaçlarımız aşağıdaki listededir, dileyen malzeme olarak, dileyen banka hesabımıza (Yurt inşaatına Bağış olarak) ve makbuz karşılığında derneğimize nakdi olarak bağışta bulunabilir.
“EKSİKLERİMİZ FAZLA”
Binanın eksikleri hakkında da bilgiler veren Güneş, “Dış kapı, mutfak dolabı ve tezgahı gibi ahşap işlerinin yapılması, Su batarya ve armatürlerinin takılması, asansör yapılması, kombi ve bağlantıları, klozet ve lavabolar, enerji hattının döşenmesi ve elektrik saatlerinin, aydınlatma lambalarının takılması, Kanalizasyon bağlantısının yapılması, mutfak ocakları ve ocak üstü aspiratörler, Buzdolabı ve çamaşır makineleri, gardıroplar ve bazalar, Yatak takımları ve battaniyeler, televizyon, masa ve sandalyeler” dedi.