• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Balıkesir

ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANI HASAN AVCI’NIN DİKKATİNE SUNULUR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

POLİTİKA / “Şehirde ne varsa kırsalda da o olacak” diyorsa da şehri yönetenler, realite pek öyle değil.

Şehirde olan kırsalda yok!

Kırsalda doğru düzgün altyapı yok mesela. Statüsü ‘mahalle’ olan köylerin çoğunda kanalizasyon şebekesi bulunmuyor örneğin. Bu çağda hâlâ fosseptikle idare eden köyler var Balıkesir’de.

Hepsi bir tarafa, “şehirde ne varsa kırsalda da o olacak” diyenlerin bir vaadi de, “ayağınız çamura değmeyecek” şeklinde.

Tabi işin o tarafı da öyle değil. Köylere görüntü olsun diye kilit parke taş döşemesi yapılıyor, ama ara sokakları yine çamur içinde.

Ulaşım ve temizlik de dert. Bazı köylere haftanın belli günlerinde, belli saatlerde toplu taşıma araçları gidebiliyor. Vatandaş hastaneye gidecek meselâ, doktordan randevuyu koparabilmiş; ama vasıta yok! Belediye otobüsünün geleceği gün ve saati bekleyecek!

Temizlik işleri de çok farklı değil.

Ama öncelik “çamura basmamak…”

Yağışların etkisiyle kırsal mahallelerin yolları delik deşik şimdilerde. Hani bazı torpilli köylere beton asfalt falan atıp “kırsala dev hizmet” diye sunuyorlar ya millete.

Torpilsiz olanların yollarında gram asfalt kalmadı oysa!

Derin çukurların oluştuğu yollar, gelip geçen araçlara zarar veriyor en başta. Görmeden çukura giren sürücü, ertesi gün oto tamircisine koşuyor Sanayi Sitesi’nde.

 

 

***

..VE burası Balıkesir’in en zengin köylerinden biri Atköy. Arazi fiyatlarının en yüksek olduğu kırsal mahallelerin başında geliyor. Parayı bastırıp oralardan arazi alanların katılımıyla Atköy’de hep yapılaşma, hem nüfus artmış durumda.

Ama bu zengin köyün yolları, unutulmuş, terk edilmiş, gözden çıkarılmış, hizmetsizlikten kırılan kenar köşedeki köylerden pek farklı değil.

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi, köyün içinden geçen yollar kaderine terk edilmiş durumda. Yağmur da üstüne binince, sayısız çukurun oluştuğu yollar çamur içinde.

Dünün bugünün sorunu değil bu, hep böyle.

Atköy’de ikamet eden bir vatandaş, defalarca talep etmelerine rağmen ne azıcık asfalt atılmış yollara, ne parke döşenmiş.

Bize anlattı durumu.

Şunları söylüyor:

“Yaklaşık otuz yıldır Atköy’de ikamet ediyorum. Sokağımızda bulunan konutların sayısı son yıllarda oldukça artmış ve buna olarak nüfusumuz çoğaldı. Tüm binalar su, elektrik, kanalizasyon, çöp gibi altyapı hizmetlerin yararlanıyor. Ancak her yıl Belediye’ye dilekçe vermemize rağmen yol sorunumuz çözülemiyor. Yolumuz Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün şantiye alanına da ulaşım sağladığından söz konusu Belediye araçları tarafından da aktif olarak kullanılıyor. Özellikle ağır vasıtalar stablize yolda çökmelere sebep oluyor. Yaz aylarında ise yarattıkları toz bulutları evlerimizin içine kadar giriyor. Yolumuzun asfalt ya da kilit parke taşı döşenmesi için yaptığımız tüm başvurular yanıtsız kaldı. Bunca yıl sonra yolumuzun yapılmasından ümidimizi kesmiş olsak da en azından zeminin düzeltilerek araçlarımızın zarar görmesinin önüne geçilebileceğini düşünüyoruz.”

 

 

***

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya selam ederiz…

Başkan Avcı, “bu işler benim sorumluluğumda değil, Büyükşehir bakıyor” diyebilir.

O zaman konuyu Büyükşehir’e havale ediyoruz…

Bakıversinler bir zahmet.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANI HASAN AVCI’NIN DİKKATİNE SUNULUR!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!