Re-You Projesi’nin Balıkesir Üniversitesi ayağı başladı

Rüzgar, Fotovoltaik ve Biyogaz olarak yenilenebilir Enerji alanında teknik eleman yetiştirmek üzere hazırlanan RE-You Project bünyesindeki kursların Balıkesir Üniversitesi ayağı BAÜN Rektörü Yücel Oğurlu, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Proje koordinatörü Prof Dr. Dusan Gvozdenac, değerli akademisyenler, proje yöneticileri ve öğrencilerin katılımı ile başladı. Projenin Çanakkale Üniversitesi ayağı yaklaşık 3 ay önce başlamıştı.

 

Bu proje benim için şahsen çok önemli çünkü Kariyer Yönetimi müfredatının içeriğini ben oluşturdum. Şu an Çanakkale üniversitesinde okutulan ve bu programda da okutulacak Kariyer Yönetimi Kitabını yazmak için geceli gündüzlü 6 ay aralıksız çalıştım. Binlerce kaynak taradım ve gençlerin iş hayatını anlamada kullanabilecekleri 500 sayfa hacminde çok değerli bir kitap ortaya çıktı. Şimdi yazdığım bu kitabı iş hayatından gerçek anekdotlarla gençlerle yoğun bir ders programı içinde paylaşacağım. Yorulacağız ama bir ilki hayata geçirecek olmak mutluluk verici.

 

Türkiye’de ilk defa soft skill dediğimiz sosyal beceriler bu denli önemli bir mesleki eğitimin parçası oluyor. Ve hazırladığımız eser bu alanda bu kapsamda yapılmış en büyük ve geniş hacimli çalışma oldu.

 

Kitap:

 

İş Kültürü

İş Etiği

Kariyer Yönetimi

Verimlilik

Kişisel gelişim

Modüllerinden oluşuyor.

 

Kitap çalışma ortamı ve iş hayatına uyum sağlamak için ihtiyaç duyulan tüm alanlarda geniş bir perspektif sunmak üzere tasarlandı. Şu an İngilizce’ye de çevrilen çalışmamız re you eğitimlerinin globaldeki müfredatını da bir parçası olma yolunda. İş her şeyden önce sosyal bir aktivite olduğu için iş hayatında uzun dönemli başarı ve verimlilik için sosyal farkındalık ve büyük resim perspektifi çok önemli. Bu eğitimin tüm üniversite müfredatlarına girmesi en büyük temennim.

 

Sonuç olarak böyle büyük ve kapsamlı bir çalışmayla önemli bir boşluğu doldurmuş olduğum, gençlere, ülkeme ve insanlığa katkıda bulunduğum için mutluyum. Yaşama anlam ve soyluluk katmak için yaşadığımız dünyayı değiştirmenin ve iyileştirmenin bir ucundan tutmalı değil mi?

 

Exit mobile version