Gastronominin gelişmesi için öğrenciye yatırım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde ‘gastronomi lisesi’  alt başlığı ile ir program hazırlayacaklarını duyurdu. Aslında yıllardır meslek liselerinin içerisinde var olan bir programın kapsamını değiştirecekleri haberiydi bu. Sektörel gelişim açısından önemli ve geleceğe hazırlayacak bir çalışma. Çünkü meslek liselerinin aşçılık bölümlerinde sektöre dair çok kapsamlı eğitimler verilmiyordu. Belki bu programla üniversite düzeyindeki eğitimin temeli oluşturulabilir.

 

Michelin Rehberinin ülkemizde de değerlendirmeler yapması, gastronomiyi bir üst seviyeye taşımıştır. Bu nedenle sahada çalışmak isteyen kişilerin daha kapsamlı, daha detaylı bir eğitimden geçmesi, sektörel gelişim açısından büyük önem arz ediyor. Kişilerin sadece yemek yapabilmesi, yemek yapmayı ve malzemeleri kullanmayı öğrenmesi değil, işletmeyi, muhasebeyi de öğrenmesi de gerekiyor. Bu eğitimler üniversitelerin gastronomi bölümlerinde veriliyor ama kapsamlı değil. Bu eğitimi lise döneminde vererek bir alt yapı oluşturmak, öğrencilerin üniversite yaşamını da kolaylaştıracaktır.

 

Yusuf Tekin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi‘nde düzenlenen ‘TravelExpo Ankara 6’ıncı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaki konuşmasında; “Şimdi meslek liselerinin tamamını sektörle iş birliği halinde, sektöre katkı verecek şekilde revize etme yolundayız. Meslek liselerinin, spor liselerinin, güzel sanatlar liselerinin ve turizmle ilgili liselerin tamamını tematik hale getirmeye çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda önümüzdeki günlerde ‘gastronomi lisesi’ alt başlığıyla bir programı sizlerle paylaşmış olacağız. Anadolu yemekleri, annelerimizin reçeteleri, Osmanlı mutfağı, Selçuklu mutfağı, hepsinin içerisinde yer aldığı, aynı zamanda bu mutfağın nasıl servis edilmesi gerektiğine dair uygulamalı bilgilerin de yer aldığı bir liseyi sizlerle paylaşmış olacağız” şeklinde açıklama yaptı.

 

Sektörle iş birliği halinde çalışmak, lise düzeyindeki öğrencilere iş ve staj imkanları sağlayabilmek, gençlerin ekonomik hayattaki faaliyetlerinin artmasına katkı sağlayacaktır. Yalnızca okul eğitiminin dışında, öğrencilerin sektörle bağlantılı çalışması da eğitim hayatına etki edecektir. Michelin ile birlikte gördüğü değer daha da artan gastronomi sektörü, öğrencilere yapılacak bu yatırım ile güçlenecek, gelecekte sektördeki yerimizi üst sıralara taşıyacaktır.

Gastronominin gelişmesi için öğrenciye yatırım
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!