AK Parti’nin Balıkesir İl Başkanı kim olacak?

POLİTİKA’dan

 

AK Parti’de İl Başkanı kim olacak?

Balıkesir’de herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor!

Ama henüz mevcut İl Başkanı Ekrem Başaran istifa etmiş değil. Başaran’ın şu ana kadar istifa dilekçesini verip görevden affını istemesi bekleniyordu.

Peki Başaran neden istifa edecek?

Sabri Uğur zamanından beri AK Parti’de siyaset yapan Ekrem Başaran’ın İl Başkanlığı performansı, soyadıyla tezat mı oluşturuyor?

Ekrem Başaran, Balıkesir’de tanınmış bir diş hekimi. Mesleği, siyasetin önüne geçiyor. Daha doğrusu, diş polikliniğine partiden daha fazla zaman ayırdığı için eleştiriliyor. Hâttâ bazı toplantılara kliniğinde çalışırken giydiği hekimlik formasıyla katıldığı bile söyleniyor.

Zaman zaman yaptığı yazılı açıklamalara isminin önüne ‘Dt’ titrini koyan Başaran, “önce diş hekimiyim sonra politikacı” demek istiyor.

Ekrem Başaran’ı başarısız bulan çok. Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle anlaşamadığı da söyleniyor sık sık.

Bugün yarın istifa edecek.

 

PEKİ, AK Parti’nin yeni İl Başkanı kim olacak?

Geçen gün Yasin Sağay’la ilgili bir iddia atıldı ortaya. Güya İl Başkanı Yasin Sağay olacakmış.

Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği, Büyükşehir ve Karesi Meclis Üyeliği görevlerini sürdürürken, İl Başkanlığı görevini üstlenmesi çok zor.

İl Başkanı olursa, diğer görevlerinden feragat etmesi gerekir.

2024 yerel seçimlerinde Karesi Belediye Başkan Adayı olmak istiyor Yasin Sağay. İl Başkanlığı görevi verilirse, aday olma şansı kalmıyor.

O’nun şu anki yegane siyasi hesabı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın gardını indirip boşa çıkarmak ve Karesi’ye aday olmak.

Yasin Sağay faslı böyle.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un kıymetli arkadaşı Ömer Telligöz’ün adını da sürüyorlar piyasaya.

İş aleminin ve Balıkesir siyasetinin yakından tanıdığı bir isim Telligöz. Ağır başlı, oturaklı, lafı sözü dinlenen, Doğruyol Partisi zamanından bu tarafa siyasette hayli tecrübe kazanan bir arkadaş.

İl Başkanlığı kulislerinde, “kesinlikle olmaz, partiye daha dün üye oldu, bugün İl Başkanı mı yapacağız” diyenlerin çok olduğu bir ortamda, “ama İsmail Ok faktörü var; bir ihtimal olabilir” yaklaşımı da söz konusu.

İsmail Ok, arkadaşı Telligöz’ü kurtlar sofrasına atar mı, yoksa yerel seçim sürecinde değerlendirilmek üzere dipfrizde mi bekletir, orasını bilemiyoruz şu anda.

 

BİR ara Ravini Ailesi’nin veliahtı Cüneyt Ermişler’in adı da geçti İl Başkanlığı için.

İl Yönetimi’nde görev yapıyor. Aslında bu görevi çok isteyenlerden bir tanesi. Ailesi rıza göstermiyor deniyor; “biz işimize gücümüze bakalım, kendimizi yıpratmayalım” diyorlarmış.

Ayrıca Cüneyt Ermişler’i çok nobran, tepeden bakan, kibirli bir karakter olarak gören AK Partililer de var; az buz değil.

“Partiye, milleti küstürüp darıltacak değil, seçim yarışını kazandıracak bir İl Başkanı lazım” diyorlar.

 

İŞ aleminden bir başka isim, mevcut İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çanakçı’nın da bu konuda yerinde duramadığı, kıpır kıpır olduğu konuşuluyor.

Şu günlerde bazı geceler Büyükşehir Belediyesi’nin Mekik Sokaktaki merkez binasına girip çıktığını görenler de var. Demek ki geceleri Başkanlık katında kulis yapıyorlar. Büyükşehir yönetimi zaten gece mesaisi seviyor.

Çanakçı için “olabilir” deniyor. Buna Genel Merkez karar verecek. Dosyasını alıp Ankara’ya gidecek; CV’sini teslim edecek, eğer uygun görülürse Genel Merkez’e çağrılacak, mülakata tabi tutulacak!

“Memur alımlarında mülakatı kaldırıyoruz” diyorlardı; politikacı alımlarında mülakat devam ediyor!..

 

AMA Ak Parti’de durum gerçekten böyle. İl Başkanlığı, İl Müdürlüğü formunda… CV’ler veriliyor, dosyalar inceleniyor, sicile bakılıyor, GBT’ler yapılıyor.. Gerekli görülürse bir komisyonun önüne çıkarılıp sınava tabi tutuluyor adaylar. İlçe başkanlıkları da böyle… Onlar da partinin ilçe müdürleri!

 

BİR diğer çok hevesli isim, kısa süre önce Karesi İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Yusuf Hocaoğlu. 

Bir önceki dönem, Karesi Belediye Başkan Yardımcısıydı. 2019 seçimlerinde boşa çıktı. Aradan zaman geçti; Karesi İlçe Başkanı olarak atandı. 

Partinin ilk üyelerinden bir tanesi. Belediyecilikte iktidarı da muhalefeti de görmüşlüğü var. Sabri Uğur’un ekibindeydi. Balıkesir Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yaptı. İmar Komisyonu’nda tek yetkiliydi. İmar işlerini iyi bilir. İsmail Ok’un Belediye Başkanlığı döneminde muhalefet sıralarında oturdu. 2014’de yeniden iktidar gördü. Karesi Belediyesi’nin yönetenleri arasındaydı. 2019’da devre dışı bıraktılar. Partide son görevi Karesi İlçe Başkanlığı’ydı. Bundan sonraki görevi İl Başkanlığı olur mu, olmaz mı, ona Genel Merkezleri karar verecek. 

Hocaoğlu’nun dosyası hazır… “Ankara’ya gel” derlerse, koşa koşa gidecek, mülakata girecek. Bu görevi gerçekten çok istiyor. Partinin varsıllarındaki parasal üstünlüğe karşı, Hocaoğlu’nun sözcük oyunları ve espri üstünlüğü var. Sempatik adam. Bu arada sevmeyeni de çok; herkes herkesi sevecek değil elbette. 

 

BÖYLE anlarda “benim de şanım yürüsün” diye ismini ortaya atan, attıran da çok olur. Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli’nin ismi ortaya atıldı meselâ. 

Telaşeli para kazanmayı biliyor ama yerel seçim sürecinde İl Başkanlığı gibi riskli bir görevi üstlenebilecek siyasi donanıma sahip mi, orası tartışılır. 

Tabi dilebilirsiniz hemen, “hangi birinin çok çok üstün özelliği var ki, hepsi vasat adamlar…”

Bazen de, birilerinin bir yerlere gelmesini istemeyenlerin uyguladığı taktiktir, isim ortaya atmak. Tartıştırıp orta yerde bırakmak!

 

BAŞKA isimler de konuşuluyor sağda solda. Ama çoğu şişirme isimler.

Bakalım, iktidar partisinin üst düzey kurmayları kimi tercih edecek, bu görevi kime verecek?

 

POLİTİKA

 

 

 

 

 

Exit mobile version