Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İstiklâl Marşı’nın kabulünün 104. yılı dolayısıyla Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programına katıldı.
Programda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklâl Marşı’nın kabul süreci üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.
“Şehitlerimize Minnettarız”
Vali Ustaoğlu, programda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitler ve kahraman gazileri saygıyla anarak, şu ifadeleri kullandı:
“İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 104. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
Gençlere Milli Değerler Vurgusu
Anma programında, öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve İstiklâl Marşı’nın yazılış sürecine dair sunumlar yer aldı. Milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen etkinlikte, gençlere tarihi mirasa sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunuldu.