Ele verir talkını kendi yutar salkımı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hilmi DUYAR / POLİTİKA / Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) İnternet sitesini açtığınızda sizi su tasarrufuyla ilgili bir tanıtım yazısı karşılıyor. Bu jenerikte, “Her damla suyun değerini bilelim” başlığı altında, su tasarrufu ile ilgili bilgilere yer veriliyor. Duştan 5 dakika erken çıkmakla 36 litre, dişleri fırçalarken, sakal tıraşı olurken çeşmeyi kapatmakla 15 litre, bulaşık ve çamaşır makinelerinin tam dolu olarak yıkanmasıyla 32 litre, araçları hortum ile yıkamamakla 196 litre, damlatan bir musluğu tamir etmekle 25 litre, toplamda günde 304 litre su tasarruf edileceği belirtiliyor. BASKİ, ayrıca okullarda su tasarrufuyla ilgili eğitimler veriyor, fakat kurum bunları vatandaşa önermesine rağmen kendisi su tasarrufuna yöneliyor mu?  Bu gün, saat 12.20’de Dinkçiler Mahallesi  7104 Sokak’ta vanası bulunmayan 2 çeşme gürül gürül boşa akıyordu. İşte buna ele verir talkını kendi yutar salkımı denmez de ne denir. Yanıt gayet basit. Su akar, BASKİ bakar.

 

 

Geçtiğimiz günlerde BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal Balıkesir’de içme suyunda tehlike çanlarının çaldığına dikkat çekerek açıklamalarda bulundu. İkizcetepeler barajında 286 günlük su kaldığını vurguladı. Günal, “Özellikle Balıkesir Merkezin içme ve kullanma suyunun karşılandığı İkizcetepeler Barajı’nın su seviyesi; 2022 yılı Haziran ayı doluluk oranı yüzde 50,45 iken, 2023 yılı Haziran ayı doluluk oranı yüzde 28,94’te kaldı. Bu verilere göre şehir merkezinin ortalama 286 günlük suyu bulunuyor. Vatandaşlarımızdan suyu verimli ve tasarruflu şekilde kullanmalarını rica ediyoruz. Tıraş olurken, el yıkarken ve diş fırçalarken musluk kapatılmalı, çamaşır ve bulaşık makineleri tam dolu çalıştırılmalı, duşta 5 dakika daha az kalıp, akıtan muslukları tamir ettirerek 1 vatandaş günde yaklaşık 300 litre sudan tasarruf edebilir. Bu da 15 -16 adet damacanaya karşılık geliyor. ‘Suyumuza sahip çıkarsak su da bizim geleceğimize sahip çıkar’ anlayışı ile kurum olarak 7/24 çalışmaya ve hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Ancak sokak çeşmelerinden boşa akan sular vatandaşın aklına şu soruyu getiriyor. “Dinkçiler mahallesinde boşa akan çeşmeler gibi Balıkesir’de kaç çeşme var. Bu çeşmelerden günde kaç ton su boşa akıyor?”

 

Ele verir talkını kendi yutar salkımı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!