Balıkesir’de Enerji Altyapısına Büyük Yatırım: UEDAŞ’tan 6,3 Milyar Liralık Hamle!

Balıkesir ve çevresindeki elektrik altyapısını güçlendirmek için UEDAŞ, 6,3 milyar liralık yatırım planını devreye soktu.

Balıkesir’de Enerji Altyapısına Büyük Yatırım: UEDAŞ’tan 6,3 Milyar Liralık Hamle!

Balıkesir, elektrik altyapısında dev bir yatırım atağına sahne oluyor!

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), geçen yıl gerçekleştirdiği 3,7 milyar liralık yatırımın ardından, 2025 yılı sonuna kadar 6,3 milyar liralık yeni yatırım hedefiyle Balıkesir ve çevresindeki hizmet kalitesini artırmaya hazırlanıyor.

Balıkesir’e Enerji İçin Rekor Yatırım

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, Balıkesir’in özellikle kırsal ve sanayi bölgelerinde altyapıyı güçlendirmek için büyük projeler hayata geçiriyor. Yapılacak 6,3 milyar liralık yatırımın 5 milyar lirası şebeke geliştirme projelerine, 1,3 milyar lirası ise bakım ve onarım çalışmalarına ayrılacak.

Balıkesir’de akıllı şehir projeleri kapsamında yeni SCADA sistemleri kurularak, elektrik şebekesinin 24 saat çevrimiçi izlenmesi sağlanacak. Bu sistem sayesinde, olası arızalar minimum sürede tespit edilerek kesintisiz enerji arzı desteklenecek.

Yenilikçi Projelerle Balıkesir Yeşil Enerjiye Geçiyor

UEDAŞ, yalnızca şebeke yatırımlarıyla değil, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve AR-GE projeleriyle de Balıkesir’de dönüşüm yaratıyor. Gökçeada gibi adalarda başlatılan yenilenebilir enerji entegrasyon projeleri, Balıkesir kırsalında da uygulanacak. Bu projelerle, Balıkesir’in enerjisinin önemli bir kısmının yenilenebilir kaynaklardan karşılanması hedefleniyor.

UEDAŞ şu anda dört farklı Avrupa Birliği (AB) projesinde aktif rol alıyor ve sürdürülebilir enerji dönüşümü için çalışmalarını hızlandırıyor.

Sosyal Sorumlulukta da Balıkesir’e Değer Katıyor

UEDAŞ, yalnızca altyapı yatırımlarıyla değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de Balıkesir’de fark yaratıyor. Şirket, bölgede 102 adet leylek yuvası kurarak doğa koruma çalışmalarına katkı sağladı. Özellikle tarım bölgelerinde, elektrik hatlarına zarar vermemesi için özel koruma projeleri geliştirildi.

Ayrıca, “Şehrin Işıkları Uluslararası Fotoğraf Yarışması”, “Pembe Lambalar”, “Trafolar Konuşuyor” gibi projelerle Balıkesir’de kültürel ve sosyal yaşama da katkı sağlanıyor.

UEDAŞ, Kayıp-Kaçakla Mücadelede Türkiye’nin Öncülerinden

UEDAŞ Genel Müdürü Cihangir Gençoğlu, şirketin kayıp-kaçakla mücadelede en başarılı üç dağıtım şirketinden biri olduğunu belirtti. Prim sistemi ile çalışanları ve vatandaşları teşvik ederek, 2025 yılı sonunda 35 milyon kilovatsaatlik kaçak kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sadece üç ayda yaklaşık 25 bin hanenin yıllık elektrik tüketimine eş değer enerji tasarrufu sağlandı.

Exit mobile version