Balıkesir’de Sağanak Alarmı! O İlçelerde Fırtına ve Yağış Bekleniyor

Balıkesir Valiliği, 28 Mart 2025 için sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. 13.00-17.00 saatleri arasında birçok ilçede kuvvetli yağış bekleniyor. Detaylar burada.

Balıkesir’de Sağanak Alarmı! O İlçelerde Fırtına ve Yağış Bekleniyor

Balıkesir Valiliği, 28 Mart 2025 Cuma günü için önemli bir meteorolojik uyarı yayınladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağışlar, güney yönlü kuvvetli rüzgarlar ve yer yer kısa süreli fırtına (50-75 km/saat) etkili olacak.

🌧️ Bu İlçelerde Yağış ve Fırtına Daha Şiddetli Olabilir

Yağış ve rüzgârın etkili olacağı bölgeler şu şekilde sıralandı:
Balıkesir Merkez, Marmara, Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk, Balya, Edremit, Havran, İvrindi, Kepsut, Sındırgı, Bigadiç, Savaştepe ve Dursunbey.

Bu ilçelerde yerel kuvvetli yağışlar ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle olumsuzlukların yaşanabileceği belirtilerek, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

🕐 Yağış Uyarısının Geçerli Olduğu Saatler:

  • Başlangıç: 28.03.2025 – Saat 13.00

  • Bitiş: 28.03.2025 – Saat 17.00

⚠️ Vatandaşlara Uyarı: Önlem Almadan Dışarı Çıkmayın

Valilik, özellikle çatı uçması, ağaç devrilmesi, ani su baskınları ve trafikte aksama gibi durumlara karşı halkı uyarırken, dışarıda bulunacak vatandaşların mümkün olduğunca korunaklı alanlarda kalmaları gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version