2025 Yılı “Dünya Kooperatifler Yılı” olarak ilan edildi

2025 yılının "Dünya Kooperatifler Yılı" olarak ilan edilmesiyle, Balıkesir'deki kooperatifçiliği daha ileri taşımak için çeşitli destekler bekleniyor.

2025 Yılı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir HAYKOOP Başkanı ve HAYKOOP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Özen, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2025 yılının “Dünya Kooperatifler Yılı” olarak ilan edilmesiyle, Balıkesir’deki kooperatifçiliği daha ileri taşımak için çeşitli destekler beklediklerini açıkladı.

HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, düzenlediği basın toplantısında, kooperatifçilik için önemli bir dönemin kapıda olduğunu belirtti. “20 yıldır HAYKOOP çatısı altında kooperatifçilik bayrağını en üst seviyeye taşımaya çalışıyoruz. BM’nin, 13 yıl aradan sonra 2025 yılını ‘Dünya Kooperatifler Yılı’ ilan etmesini önemli bir gelişme olarak görüyoruz” dedi.

Özen, kooperatiflerin tarih boyunca toplumsal zorlukları aşmada kritik bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Kooperatifler, din, dil, ırk gözetmeksizin herkese eşit yaklaşarak birlikte hareket etmeyi sağlıyor. BM Genel Kurulu, 2025 yılı için ‘Kooperatifler Daha İyi Bir Dünya İnşa Ediyor’ temasıyla üye ülkelerine kooperatifçilik farkındalığını artırma çağrısı yaptı” şeklinde konuştu. Ayrıca, hükümetlerin kooperatifler için uygun bir ortam yaratması ve iş birliğini güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Özen, 2025 yılı boyunca kooperatiflerin topluma daha fazla hizmet sunabilmesi için kalıcı projeler hedeflediklerini de dile getirdi. “2012 yılından sonra 2025 yılının da Kooperatifler Yılı ilan edilmesi bizim için çok kıymetlidir. Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyeler ve kalkınma ajanslarıyla birlikte bu yılı dolu dolu geçirmeyi ve kooperatiflerin daha fazla hizmet üretmesini sağlayacak projelere imza atmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Süt Tozu Tesisi Dursunbey’e Taşınıyor

Toplantıda ayrıca, Balıkesir’de kurulması planlanan süt tozu tesisi hakkında önemli bilgiler veren Özen, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yüksek arsa fiyatları nedeniyle fabrikanın Dursunbey’e taşınmasına karar verildiğini duyurdu. Özen, “Balıkesir’de 12 birlik tarafından kurulan süt tozu üretim şirketi, OSB’de yer almak için başvuruda bulunmuştu. Başlangıçta bedelsiz arsa verilmesi planlanıyordu, ancak arsa fiyatları 100 milyon liradan 43 milyona düşürülse de bu miktar bile fabrikanın kurulması için ayrılan bütçeyi aşıyordu. Bu nedenle bedelsiz yer teklif edilen Dursunbey’de fabrika kurulması kararlaştırıldı” dedi.

Dursunbey’de fabrika kurulması kararının kısa süre önce imzalandığını belirten Özen, projenin bölgeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Balıkesir’de kooperatifçilik adına bu tür büyük yatırımların devam edeceğinin altını çizdi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
2025 Yılı “Dünya Kooperatifler Yılı” olarak ilan edildi
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!