• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Balıkesir

VALİ HASAN ŞILDAK: HEP BİRLİKTE EĞİTİMİN HAKKINI VERELİM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’in eğitim şehri olma yolcuğunda oluşturduğu yol haritasıyla eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların aylık değerlendirmesi Vali Hasan Şıldak başkanlığında Bigadiç İlçesinde yapılan toplantı ile gerçekleştirildi.

 

Vali Şıldak her ay bir ilçede gerçekleştirdiği gün boyu süren eğitim dolu programıyla, başladığı günden bu yana BİGEP’in eğitim alanında oluşturduğu heyecana ortak oluyor. Akademik başarıyı arttırmayı hedefleyen BİGEP Projesi Balıkesir’in eğitimdeki sinerji ve motivasyonunu yükseltiyor.

Vali Şıldak Bigadiç İlçesindeki öznesi eğitim olan programında İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanları ile bir araya geldi.

Programına “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı” ile başlayan Vali Şıldak, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile BİGEP Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların aylık değerlendirmesini gerçekleştirdi. Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın da hazır bulunduğu toplantıda projenin İl genelindeki faaliyetleri ele alındı.

Değerlendirme toplantısı Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bekdüz’ün proje kapsamında ilçede yürütülen ve planlanan çalışmalar ile ilgili istatistiki bilgileri içeren sunumu ile başladı. Müdür Bekdüz sunumda Bigadiç’teki okul ve öğrenci sayıları, atölyeler, projeler, etkinlik çalışmaları, turnuvalar, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı toplantının devamında yaptığı sunumda, BİGEP kapsamında yapılan deneme sınavlarının ilçe, okul ve ders sıralamaları ile ilgili bilgi verdi. Müdür Tatlı, dönem başından bu yana yapılan üç deneme sınavının okul düzeyinde ve ders bazında alınan sonuçlarının karşılaştırılarak analiz edildiğini söyledi. Deneme sınavlarına sağlanan katılım sayıları, okul düzeyinde ve ders bazında alınan sonuçların sıralamalarında çıkış veya iniş yaşayan İlçelerin aylık durumu toplantıda değerlendirilen konular arasında yer aldı. Proje kapsamında, deneme sınavları sonrasında öğrencilerin danışman öğretmenleriyle birlikte dolduracakları formla akademik başarının takip edileceği ve öğrencilere mesleki yönlendirmelerin yapılacağı ayrıca söz konusu formlarla ilgili velilerin de aranarak bilgilendirileceği ifade edildi.

 

 

Şıldak, “Özen Kendini Belli Ediyor”

Projenin iyi uygulama örneklerinin de aktarıldığı toplantıda akademik başarıya odaklanan çalışmaların her ay bir ilçede yapılan değerlendirmeler sayesinde düzenli olarak izlendiğini ifade eden Vali Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Her ay bir günümü tamamen eğitime ayırıyorum. Toplantılarda eğitimin aktörleriyle yaptığımız fikir alışverişi, sonuca odaklanmada önemli bir yol almamızı sağlıyor. Bu yolda titizlikle, özenle çalışan eğitimcilerin olduğu okullar kendini belli ediyor. Habersiz bir şekilde yaptığım okul ziyaretlerinde bu farkı görebiliyorum.” diye konuştu.

 

39 Bin Öğrenciye Yemek Dağıtılacak

İl genelinde okul öncesi ve taşımalı eğitim kurumlarından 39 bin öğrenciye öğretmenevleri ve meslek liselerinin ilgili bölümlerinin katkılarıyla yemek verileceğini açıklayan Vali Şıldak, bazı okullarda yaşanan sınıf mevcudu artışlarına engel olmak için kayıt bölgesi planlamalarının yeniden yapılacağını dile getirdi.

Değerlendirmelerine devam eden Şıldak, “Deneme sınavları sonrasında öğrencelere yapılacak anket sonuçlarının değerlendirilmesi ve danışman öğretmenlik uygulamalarının tüm ilçelerimizde etkin bir şekilde devam etmesi, hedeflediğimiz akademik başarıya bizi ulaştıracaktır. Proje kapsamındaki iyi uygulama örneklerinin kalitesiyle birlikte sayılarının yükseltilmesi de önem taşıyor. Ayrıca son zamanlarda okullarda yaşanan olaylara bakıldığında güvenlik tedbirlerini arttırmak gerektiği karşımıza çıkıyor. Uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkların okul çevrelerinde yaygınlaşmaması için okul idarecilerimizi okul içinin yanı sıra okul dışında da faal bir şekilde görünür olmalarının önemine işaret etmek istiyorum. İdarecilerimiz aktif ve hareketli olduklarında okullarındaki enerjinin de yükselmesini sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Balıkesir’de Deneme Sınavı Rekoru

İlçe Milli Eğitim Müdürlerine alanda aktif bir şekilde rol almalarını söyleyen Şıldak, “Önceliği insana dokunmak dediğimiz Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin çalışmalarını yakından takip etmek, alana güç ve cesaret vermek için ziyaretlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Alanda oluşan enerjinin yansımalarını bu toplantılarımızla güncel tutuyoruz. Ülke genelinde en çok deneme sınavının yapıldığı Balıkesir’in eğitiminde oluşan bu enerjisine, devletimizin yatırımları ve gönlü zengin hayırseverlerimizin katkıları da güç veriyor.” şeklinde belirtti.

Vali Şıldak, toplantının ardından programına okul ziyareti ile devam etti. Projeyle birlikte alanda oluşan enerjiyi bizzat yerinde görmek için Bigadiç Kuvayi Milliye Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Şıldak, sınıflarında bir araya geldiği öğrencilere başarıya ulaşmak için yapmaları gerekenlerle ilgili tüyolar verdi. Önceliklerinin ‘hedef belirlemek’ olması gerektiğini dile getiren Vali Şıldak, bu hedefin çalışmalarına motivasyon gücü sağlayacağını ifade etti. Şıldak “Ülkemizin geleceğinde bilgili, donanımlı ve başarılı bireyler olarak hayatınıza devam etmek için BİGEP size adeta bir ışık, bir yol haritası oluyor. Alacağınız eğitim sizin hayatınızı şekillendirecektir. Üniversite demek sadece meslek veya iş demek değil, toplum içindeki saygınlığınızı belirler. Hayatınızı belirlemek henüz sizin elinizdeyken bu sıralarda olduğunuz günleri iyi değerlendirin. Derslerinize ve sınavlarınıza düzenli çalışın. Bütün bunların başında kendinize inanmak geliyor. Bizler de, aileleriniz de 100’üncü yıl çocukları olan sizlere inanıyoruz.” sözlerini kullandı.

Okul ziyaretinde öğretmenlerle de bir araya gelen Şıldak, motivasyonu güçlü kadroların BİGEP Projesinin enerjisiyle tam anlamıyla birleştiğini dile getirdi. Okullara yaptığı habersiz ziyaretleriyle bu enerji ve motivasyonun en doğal haline her hafta farklı bir eğitim kurumunda şahit olduğunu ifade eden Vali Şıldak, daha sonra yapımı tamamlanan Bigadiç Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. İlçede yapımı devam eden Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli İnşaatında incelemede bulunan Şıldak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardımcıları, rehber öğretmenler, okulların BİGEP Sorumluları, zümre başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda projenin uygulayıcısı olan Okul Müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanlarına söz veren Şıldak, projenin alana yansımalarıyla ilgili bilgi aldı. Şıldak, söz alarak görüş ve önerilerini aktaran öğretmenler projenin onlara ve öğrencilerine farklı bir heyecan ve motivasyon verdiğini söylediler.

 

 

Şıldak, “Gönülden Çalışana Saygı Duyuyorum”

Vali Şıldak toplantıda yaptığı konuşmada gönülden çalışan, gönlünden gelerek gayretli çalışmalar gerçekleştiren, hatta bunu bir görev olarak değil içinden gelerek yapan tüm eğitimcilere saygı duyduğunu ifade etti. Şıldak, “Bugün Bigadiç’te aldığımız bilgiler, gördüğümüz ortamlar ve izlenimlerden yola çıkarak; ilçemizde 700’ün üzerindeki eğitimcimizin 6.000’in üzerindeki öğrencimize ellerinden gelenin ötesinde bir gayretle iradelerini ve bütün isteklerini ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Eğitimin; sistemden gelen aksaklıklar yaşanabilen, dış faktörlerin etkisinin hakim olduğu her şeyin ötesinde kutsal bir meslek olarak tanımladığımız öğretmenlerimizin de pek çok soruna şahitlik etmekle birlikte güzel ve insani yönleri çok kuvvetli olan tatmin düzeyi çok yüksek bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum. Diğer bütün alanlardan ayrılan, kendine özgü, dinamik ve değişken yapısıyla takip edilmeye ihtiyaç duyulan, izlenmesi, gözlenmesi ve her anına müdahale edilmesi gereken canlı bir süreçtir.” dedi.

 

 

Ülkenin Yarınlarında BİGEP İzi Olacak

Eğitimi önceleyen BİGEP kapsamındaki toplantıların amacının inanılan değerlere hizmet etmek ve bu hizmetin sonuçlarını görmek olduğunu belirten Vali Şıldak, “BİGEP’in bir diğer önceliği de eğitimle ilgili bütün süreçlerin incelenmesi ihtiyacından doğuyor. Ülkemizin gelişmesinde, yarınlarının şekillenmesindeki en önemli süreçlerden biri eğitimdir. Dolayısıyla bu alanda ne olup bittiğini, gelişmeleri, iyi taraflarını veya eksik taraflarını görmek istiyoruz. Diğer gerekçemiz ise eğitimle ilgili alanı desteklemek, güçlendirmek ve daha iyi seviyeye getirmektir. Üçüncü yılını uyguladığımız projemizin farkını; deneme sınavları ve danışman öğretmenliğin yanı sıra, eğitimin bir bütün olarak ele alınması ve eksiklerinin giderilmesi şekilde ifade edebiliriz. Geniş bir arka plan çalışması olan BİGEP’te; yatırımlar boyutu, öğretmen açığının ve norm fazlası ihtiyaçlarının düzenlenmesi, okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi, özel eğitimin güçlendirilmesi, ihtiyaçların karşılanması yeni modellerin geliştirilmesi gibi bir çok konu var. İlimizin eğitim alanında sahip olduğu bütün bilgiler bir havuzda toplandı. Bu bilgilerle temellendirilmiş veriler zincirini kullanarak ilerliyor. Verilere dayandığı için sağlam bir mantık içeriyor. Katılımcı bir yaklaşımla son haline ulaştırdığımız bu çalışma, sürekli güncellenmektedir. Bunlar oluşturulan mekanizma tarafından takip edilmekte izlenmekte, değerlendirilmekte ve ödüllendirmektedir. Motivasyon çok güçlü bir ayağını oluşturmaktadır, ödüllendirme de motivasyonun kullandığı bir araçtır.” diye belirtti.

Projenin dayandığı gücün insan yönü olduğunu söyleyen Şıldak, “Projenin temel farkı eğitimcilerimizin vicdanına seslenen, onların özverisine, fedakarlığına, gayretine, samimiyetine ve insana olan değer duygusunu önceleyen bir çalışma olmasından kaynaklanıyor. Projeyi oluşturulduktan sonra eğitim alanındaki ana aktör olan eğitimcilerimize emanet ettik. Projeyi sahiplenen ve uygulayan sizlersiniz. Öğretmeni ve okul idaresini merkez alan, onların verimliliklerini yükseltmeye çalışan, olumlu yönlerden düşünen güçlü bir yaklaşım sergiliyor. ‘Bir motivasyon ve sinerji oluşturma projesi’ sözü bunu temsil ediyor.” dedi.

Öğrencilerine empati duygusuyla yaklaşmaları tavsiyesinde bulunan Vali Şıldak, öğrencilerinin geçmişlerinde iyi anılar bıraktıkları öğretmenler olarak hatırlanmaları için onlara en samimi duygularla dokunmalarını söyledi. Şıldak, yeni neslin teknolojiyle iç içe olması dolayısıyla daha çok takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Anahtar Kelime Birlikte Hareket

Vali Şıldak, “İç sesinizle bu işi doğru yaptığınızı düşünüyorsanız, kendinizi aşarak gerçek bir fedakarlık oluşturduğunuza ve işin peşinde olduğunuza gönülden inanıyorsanız BİGEP gerçekleşmiş demektir. Hep birlikte harekete geçelim. Bu hareket eğitim alanına çok daha yakışıyor. Sizler de var gücünüzle kendinizi aşarak ve adayarak, empati yaparak, öğrencinize kendi çocuğunuz veya yakınınız gibi yaklaşırsanız işte o zaman hep birlikte eğitimin hakkını vermiş oluruz.” diye ifade etti.

 

 

Balıkesir’e 10’lar Yakışır

Balıkesir’in ulusal düzeydeki sınavlarda istenilen başarıyı henüz elde edemediğini dile getiren Şıldak plakası 10 olan Kuvayi Milliye şehrine tarım, hayvancılık, sanayi ve eğitim gibi her alanda ilk 10’da olmanın yakışacağını ifade etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
VALİ HASAN ŞILDAK: HEP BİRLİKTE EĞİTİMİN HAKKINI VERELİM
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!