Ürünlerinde ‘domuz eti’ kullanan köfteci belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde, ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf’un bazı ürünlerinde domuz eti bulunduğu ortaya çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde, ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf’un bazı ürünlerinde domuz eti bulunduğu ortaya çıktı.

Bakanlık tarafından Şubat ve Mart 2024 tarihlerinde yapılan iki ayrı analiz raporunda, firmanın iki farklı şubesinden alınan pişmiş köfte ve dana döner numunelerinde domuz eti tespit edildiği belgelendi.

Ürünlerinde 'domuz eti' kullanan köfteci belli oldu!

Yapılan analizlerde tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti bulunmazken, domuz eti örneklerine rastlandı.

Bakanlığın geçtiğimiz günlerde yayımladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde, Düzce’deki bir yemek firmasında domuz eti kullanıldığı açıklanmış, benzer iddialar diğer gıda firmalarıyla ilgili de gündeme gelmişti. Özellikle sosyal medyada bazı gazetecilerin yaptığı paylaşımlar, Köfteci Yusuf’un da bu iddialarla bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Mahkeme Süreci Gündemde

İddialara göre, Köfteci Yusuf, isminin açıklanmasını önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı yürütmeyi durdurma talebiyle mahkemeye başvurdu. Ancak, konuya ilişkin resmi bir mahkeme kararı henüz açıklanmadı. Firma yetkilileri ve bakanlık tarafından da bu iddialara yönelik resmi bir açıklama gelmedi.

Firmadan Sessizlik

Gazete Pencere’ye konuşan Köfteci Yusuf’un avukatı Ali Uslu, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını ve herhangi bir açıklama yapamayacağını ifade etti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu iddiaların ardından firmanın nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Tepki Ver | harika1
1
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ürünlerinde ‘domuz eti’ kullanan köfteci belli oldu!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!