Türkiye’deki ‘M Çiçeği’ karantinası iddialarına yalanlama geldi!

Ankara'da M çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarını Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yalanladı.

Türkiye'deki 'M Çiçeği' karantinası iddialarına yalanlama geldi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da M çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarını Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yalanladı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarını yalanladı.

Yapılan açıklamada, “Ankara’daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Türkiye’deki ‘M Çiçeği’ karantinası iddialarına yalanlama geldi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!