Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama yılına 1 Ekim’de başlıyor

Yeni yasama yılının ilk oturumunda Öğretmenlik Mesleği Kanunu, tüketici hakları ve yargı paketi ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama yılına 1 Ekim'de başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’na 1 Ekim’de başlıyor. İlk olarak Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlenecek ve ardından TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te açılacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açtıktan sonra bir sunuş konuşması yapacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim edecek. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’e hitap edecek.

Aynı akşam saat 19.30’da, Kurtulmuş’un ev sahipliğinde Meclis Tören Salonu’nda yasama yılı açılış resepsiyonu düzenlenecek. Bu yılki açılışta, protokol üyeleri ve davetli izleyiciler dışında TBMM’ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Yeni yasama yılının ilk oturumu ise 2 Ekim’de yapılacak. İlk gündem maddesi, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin ikinci bölümünün görüşülmesi olacak. Ayrıca tüketiciyi koruma ve 9. Yargı Paketi ile ilgili görüşmeler de ele alınacak. Meclis, aynı zamanda Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ile İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporlarını da değerlendirecek.

Meclis, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde reformlar için de mesai yapacak. Vergi muafiyetlerinin düzenlenmesi, sosyal güvenlik reformları ve ikinci emeklilik sisteminin oluşturulması gibi önemli düzenlemeler Meclis’in gündeminde olacak.

Salı ve çarşamba günleri bazı siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

Exit mobile version