Turhan Çömez’den Erdoğan’a: ”Bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz, yapamaz”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun sunduğu 12'den programının konuğu oldu.

Turhan Çömez'den Erdoğan'a: ''Bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz, yapamaz''
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu 12’den programının konuğu oldu.

Programda, güncel siyasi ve toplumsal konulara dair önemli açıklamalarda bulunan Çömez, özellikle Diyarbakır’da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Medipol hastanelerine dair iddialarını ve ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Narin Güran Cinayeti Üzerine Değerlendirmeler

Çömez, Diyarbakır’da Eğertutmaz Deresi’nde bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Jandarma Komutanı’nın olayla ilgili bir açıklama yapma mecburiyeti var. Ayrıca, bu ailenin yargıdaki durumu ve Jandarma Komutanı’nın eşi ile olan ilişkisi de sorgulanmalıdır. Demokrasi, şeffaflık ve hesap verme rejimidir. Bir çocuğun cesedinin 19 gün boyunca bulunamaması büyük bir ihmalin ve hatanın işaretidir.”

Medipol Hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Medipol hastaneleriyle ilgili iddialarında bulunan Çömez, şunları söyledi: “Medipol hastanelerinin gelişimi AKP iktidarının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Atatürk Orman Çiftliği’nden ve diğer devlet mülklerinden alınan arazilerle genişletilen bu hastaneler, devlet teşvikleriyle desteklendi. Bu durumun milletin sosyal ve ekonomik durumuyla bağdaşmadığını düşünüyorum. Bu konuyu vatandaşlar adına sorguluyorum.”

Ekonomik Kriz ve Çiftçi Borçları

Çömez, ekonomik kriz ve çiftçilerin borçları hakkında uyarılarda bulunarak, “Kasım ayı itibariyle tarım sektöründe büyük bir kriz yaşanacak. Çiftçiler büyük borç yükü altında ve ürünleri sokaklarda kalmış durumda. Beşli Çete’ye verilen ihaleler ve vergi indirimleri, çiftçilerimizin durumunu daha da kötüleştiriyor” dedi.

Kara Harp Okulu Mezuniyeti ve Erdoğan’a Sesleniş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu Mezuniyeti’ndeki kılıç çatma törenine dair Çömez, “Erdoğan’a sesleniyorum; hiç korkma, bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz ve yapamaz. Eğer birileri darbe yapmaya kalkarsa, biz demokrasiyi savunanlar olarak karşısına çıkarız ve seni sandığa gömeriz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın Temizlik Açıklamalarına Tepki

Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temizlik açıklamalarına karşı çıkarak, “Eğer Erdoğan kir arıyorsa, önce etrafına bakmalı. Yolsuzluklara ve kaçakçılara karşı adımlar atmalı. Ülkeyi mafyadan ve soygunculardan temizlemesi gerekiyor” dedi.

Tek Adam Rejimi ve Erken Seçim Çağrısı

Çömez, Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu ülkenin temel meselesi, tek adam ucube rejiminden kurtulmaktır. CHP’nin erken seçim çağrısı ise önemli; ancak seçimlerin zamanlaması ve adaylık konusu netleşmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Turhan Çömez’in açıklamaları, Türkiye’nin güncel siyasi ve ekonomik durumuna dair önemli ipuçları ve değerlendirmeler sundu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Turhan Çömez’den Erdoğan’a: ”Bu saatten sonra kimse sana darbe yapmaz, yapamaz”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!