Balıkesir’de dönemin ildeki tüm gazetecilerinin bir araya gelerek kurduğu Gazeteciler Cemiyeti (BGC), kuruluşunun 61 yılına ulaştı. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi meslek örgütlerinin kurucuları ve hayatını kaybeden gazeteciler için lokma hayrı düzenledi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen lokma hayrında meslek ustaları saygı ve duayla anılırken, Cemiyet Başkanı Ramazan Demir yeni dünya düzeninde gazetecilik mesleğinin değiştiğini dile getirdi. Gazetecilik mesleğinin geleceğinin korunması için toplumun her kesimine çağrıda bulunan Ramazan Demir, iyiyle güzelin, kötüyle çirkinin ayırt edilmesini istedi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir burada meslektaşlarına yönelik verdiği mesajda şunları söyledi:
“Bugün Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin 61’nci yılını kutlarken bir konuda hem kamuoyuna hem de meslektaşlarımıza çağrı yapmakta fayda var. Türk basını yeni bir süreçten geçiyor, yeni bir değişim, dönüşüm içerisinde. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni Basın Kanunu ve Dezenformasyon Yasasıyla birlikte de gelecekte mesleğimizi hem zorluklar hem de kolaylıklar bekliyor. Bu süreçte gerçekten bu mesleği yapan gazetecilere önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Gazetecilerin mesleklerine sahip çıkmaları gerekir.
Gazetecilik mesleği herkesin yapabileceği bir meslek dalı asla ve asla değildir. Bu mesleğe sadakati olmayan insanların kutsal olarak nitelendirdiğimiz basın camiasının içerisinde olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda da yeni Basın Kanunu, Dezenformasyon ve Sosyal Medya Yasasıyla birlikte biz gerek kamu görevlilerinin gerek siyasilerin, gerek bürokratların ve iş dünyasının daha seçici olmaları gerektiğine inanıyoruz.
İnsanlığın hakikate muhtaç olduğu bir dönemdeyiz, insanlık hakikate aç. İnsanlar sosyal medyadaki bilgi kirliliği nedeniyle vatandaşlarımız hakikati gerçek gazeteciler aracılığıyla ulaşacaktır. Dolayısıyla gerek bürokratların, kamu görevlilerinin, siyasilerin, yerel yöneticilerin gazeteci ile şarlatanı ayırt etmeleri, sosyal medya paylaşımcısı ile gazetecileri ayırt etmeleri ve ona görev davranmalarının sadece kendileri açısından değil Türkiye’nin geleceği açısından da önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu yapmadığımız takdirde gelecekte bizi her alanda farklı yozlaşmalara da çanak tutmuş olabiliriz.
Tekrar etmek gerekirse; iyiyle kötünün, güzelle çirkinin mutlaka ve mutlaka ayırt edilmesi gerekiyor. Çünkü gazetecilik mesleği bugün gazeteci muamelesi gören kişilerine bırakılacak kadar kolay ve basit bir meslek dalı değildir. Bu vesileyle Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin 61’nci yılına ulaşmasında emekleri olan ustalarımız başta olmak üzere üyelerimize, tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bayrağı nice 61 yıllara da genç meslektaşlarımız ulaştıracaklardır.”