serkan-sarı (2)

“Sokaklar cezası infaz edilmeyen suçlulardan geçilmiyor”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, son günlerde yaşanan ve toplumsal infiale neden olan cinayet ve taciz vakaları nedeniyle tartışılan Ceza İnfaz Kanunu’nu Meclis gündemine taşıdı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, son günlerde yaşanan ve toplumsal infiale neden olan cinayet ve taciz vakaları nedeniyle tartışılan Ceza İnfaz Kanunu’nu Meclis gündemine taşıdı. AKP iktidarının Ceza İnfaz Kanunu’nda yaptığı değişiklikler nedeniyle ceza infaz sürelerinin neredeyse yok denecek kısaldığını vurgulayan Sarı, “Sokaklar cezası infaz edilmeyen suçlulardan geçilmiyor” dedi.

 

 

MUHALİFLER CEZAEVİNDE AMA KATİLLER, TECAVÜZCÜLER, İSTİSMARCILAR SOKAKTA

Sokakların özellikle kadınlar ve çocuklar için artık güvenli olmadığını söyleyen Serkan Sarı, “Suçlular sokakta cirit atıyor, iktidar da sarayda oturmuş izliyor. Sokaklar cezası infaz edilmeyen suçlulardan geçilmiyor. Sayenizde uyuşturucu cennetine dönen ülkemizin sokakları artık başta kadınlar ve çocuklarımız için güvenli değil. Çünkü 22 yıldır Ceza İnfaz Kanunu’nda yaptığınız değişikliklerle çözüm üretemediniz, suçluları Ceza İnfaz Kanunu’yla bir bir affettiniz ama size muhalif olanı, iktidarınıza yan gözle bakanı hemen tutuklayıp cezasını infaz ediyorsunuz. Katiller, tecavüzcüler, istismarcılar cezasız kalıyor.

 

“YARATTIĞINIZ TOPLUMSAL ÇÖKÜŞ ÜLKEMİZİ TEHDİT EDİYOR”

Ceza İnfaz Kanunu nedeniyle aldıkların cezanın çok az bir kısmı infaz edildikten sonra cezaevinden çıkan suçluların yarattığı tehdide tepki gösteren CHP’li Sarı, “Sayenizde, cinayetten 15 yıl hapis cezası almış olan 3 ay, tecavüzden 10 yıl hapis cezası almış olan 9 ay yatıp çıkıyor. Uyuşturucu okul kapılarında satılıyor. Kadın polisimiz suç makinesi tarafından şehit ediliyor. Bir cani çıkıp 2 kadını sokak ortasında canice öldürüyor. Gün geçmiyor ki sabahları yataklarımızdan irkilerek uyanmayalım. Yarattığınız otorite boşluğu yüzünden vatandaşlarımız kendilerini savunmak için mücadele eder oldu. Yarattığınız toplumsal çöküş; çocukları, gençleri, kadınları, ülkemizi tehdit ediyor. Ülkemizin güvenliği için, derhal seçim!” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“Sokaklar cezası infaz edilmeyen suçlulardan geçilmiyor”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!