Sigara yeniden zam geliyor iddiası!

Temmuz ayında yapılan sigara zamlarının ardından, ağustos ayında da sigara fiyatlarına yeni bir zam bekleniyor.

Sigara yeniden zam geliyor iddiası!

Temmuz ayında yapılan sigara zamlarının ardından, ağustos ayında da sigara fiyatlarına yeni bir zam bekleniyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zam miktarının 4-5 TL civarında olacağını duyurdu.

Yeni Zam Geliyor

Tele1.com.tr’ye konuşan Erol Dündar, temmuz ayında yapılan zamların beklenen seviyeye ulaşmadığını ve ağustos ayında yeni bir zam yapılacağını belirtti. Dündar, “Ortalama 4-5 TL zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde firmalar hazırlıklarını tamamlayacak” dedi.

Zamların Ardındaki Nedenler

Dündar, temmuz ayında beklenen zammın 8-9 TL olması gerektiğini, ancak Philip Morris grubunun fiyat listesinde daha düşük bir artış yapmasının diğer markaların zammı ertelemesine neden olduğunu söyledi. Bu durumun tekel bayi işletmecilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Dündar, “Firmalar rekabet nedeniyle tam olarak yansıtamadılar. Asıl yapılması gereken zam miktarı 8-9 TL idi” diye ekledi.

Stok Sorunu ve Müşteri İlişkileri

Zam haberlerinin ardından talebin artmasıyla birlikte stok sorunlarının yaşandığını belirten Dündar, “Vatandaş fazla sigara almak istiyor, bu da stoklarımızın tükenmesine neden oluyor. Müşteri ‘rafta sigara yok’ diyor, ancak talep arttığı için elimizdeki stoklar tükeniyor. Firmalara, küçük esnafları müşteriyle karşı karşıya bırakmaması için çağrı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiket Güncellemesi ve İş Yükü

Yeni zamlarla birlikte tekel bayi işletmecilerinin tekrar etiket güncellemesi yapması gerekeceğini belirten Dündar, “Bize iki kere iş yaptırmış olacaklar. Fiyatları değiştirdik, bir daha değiştireceğiz, etiket güncellemesi ile uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

Ağustos ayının ilk iki haftasında gelmesi beklenen bu zam, sigara fiyatlarını yeniden yukarı çekerek tüketicileri ve tekel bayi işletmecilerini etkileyecek.

Exit mobile version