Bayram Tatilinde Acı Bilanço: İlk Gün 766 Trafik Kazası! 5 Kişi Hayatını Kaybetti, 1.219 Kişi Yaralandı

Ramazan Bayramı tatilinde ilk gün bilançosu ağır oldu. Ali Yerlikaya, 766 trafik kazasında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1.219 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bayram Tatilinde Acı Bilanço: İlk Gün 766 Trafik Kazası! 5 Kişi Hayatını Kaybetti, 1.219 Kişi Yaralandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı tatili henüz ilk gününde kara yollarında ağır bir bilanço ile başladı.

Tatili memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen milyonlarca vatandaşın yola çıkmasıyla birlikte trafikte yoğunluk ve kazalar da beraberinde geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mart 2025 Pazar sabahı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, bayram tatilinin ilk 24 saatinde Türkiye genelinde 766 trafik kazasının meydana geldiğini duyurdu. Kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 1.219 kişi ise yaralandı.

🚔 Yarım Milyondan Fazla Araç Denetlendi

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, sadece bir günde 508 bin 962 araç denetimden geçti. Trafik güvenliğini sağlamak adına yapılan bu kontrollerde:

  • 29.622 araca hız ihlali ve radar cezası uygulandı.

  • 46.282 araç ise çeşitli trafik ihlallerinden dolayı işlem gördü.

Yerlikaya, “Denetimlerimiz kararlılıkla sürecek” diyerek, vatandaşları dikkatli ve sabırlı olmaya davet etti.

Bayramda Trafik Güvenliği Uyarısı: Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır

Bayram yoğunluğunun artarak devam etmesi beklenirken, uzmanlar ve yetkililer şu konulara dikkat çekiyor:

  • Uzun yola çıkmadan önce araç bakımı yapılmalı.

  • Aşırı hızdan kaçınılmalı, trafik kurallarına mutlaka uyulmalı.

  • Emniyet kemeri takmak hayati önem taşıyor.

  • Seyir halinde cep telefonu kullanımı tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.

📢 Denetimler Artarak Devam Edecek

İçişleri Bakanlığı, tatilin kalan günlerinde de hem şehirlerarası yollarda hem de şehir içi güzergâhlarda yoğun denetimlerin süreceğini duyurdu. Mobil radar araçları, insansız hava araçları (İHA) ve trafik ekipleriyle, olası kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bayram Tatilinde Acı Bilanço: İlk Gün 766 Trafik Kazası! 5 Kişi Hayatını Kaybetti, 1.219 Kişi Yaralandı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!