PAHALI AMA MANDA KAYMAĞINA RAĞBET AZALMADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manda sütünün, kaymağının, yoğurdunun faydaları saymakla bitmez. İnek, koyun ve keçi sütünden daha fazla protein ve kalsiyum kaynağı olan manda sütünden yapılan kaymak bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi, etkili bir antibiyotik özelliği taşır, gün boyu enerji verir. Tatlıların vazgeçilmezi olan manda kaymağı son günlerde bir hayli pahalı oldu  kilosu, 280 TL ile 350 TL arasında satılan manda sütüne pahalı olmasına rağmen rağbet azalmadı.

 

 

 

KORONA VİRÜSE KARŞI ETKİLİ DİYE TALEP ARTMIŞTI

Çin’in Wuhan şehrinde çıkan ve pandemiye dönüşerek dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs’e karşı etkili olduğu belirtilen manda kaymağının kilosu o dönemde 80 TL ile 140 TL arasında alıcı buluyordu. Covid-19 tehdidinin kalkmasına rağmen, peş peşe gelen zamlardan manda kaymağı da nasibini aldı. Balıkesir’de manda kaymağının kilosu 280 lira ile 350 liradan satışa sunuluyor. Kaymak üreticisi ve satıcılar fiyatların yüksek olmasına rağmen talebin düşmediğini belirtiyor.

 

 

Balıkesir’de manda kaymağı satan Aşkın Akbaş, bu ürünün her kesimden alıcısı olduğuna dikkat çekerken haksız rekabetten yakındı. Akbaş, “Manda kaymağına rağbet azalmadı. Ancak bazı sıkıntılar var. Haksız rekabet. Bu işi kayıt dışı yapanlar var. Bu durum kaymak için de tereyağı için de geçerli. Biz devletimize vergimizi ödüyoruz, stopajımızı ödüyoruz, fakat kayıt dışı satışlar bizi ödüyor. Ben kaymağı 280 liradan satıyorum. Algısı, vergisi, faturası, irsaliyesi, üreticisi olmayan olmayanlar  kilosunu 300-350 liradan satıyor. Bu da bizi üzüyor. Zabıtaya şikayet ediyorsun, il tarım müdürlüğüne yönlendiriyor, il tarım müdürlüğüne başvuruyorsun, pazarlara karışmadıklarını söylüyorlar. Vergisini veren esnaf bu durumdan rahatsız” dedi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
PAHALI AMA MANDA KAYMAĞINA RAĞBET AZALMADI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!