Özgür Özel sert konuştu! ”Onları partide tutan namussuzdur şerefsizdir”

Özgür Özel, "yenidoğan çetesi" skandalında, CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz'ın adının geçmesine sert tepki gösterdi.

Özgür Özel sert konuştu! ''Onları partide tutan namussuzdur şerefsizdir''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye gündemini sarsan “yenidoğan çetesi” skandalında, CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz’ın adının geçmesine sert tepki gösterdi.

Özel, partisinin “Eğitim Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, “Bu işin içinde, içinde değil, 10 kilometre yakınında bile bir CHP’li varsa, onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir” ifadelerini kullandı.

Skandal, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine acil hasta bebekleri sevk ederek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden bir grubun ortaya çıkarılmasıyla patlak vermişti. Soruşturma kapsamında, 22 kişi tutuklanırken, aralarında CHP’li meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz’ın da bulunduğu 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Özel’den Hükümete Eleştiri

Özgür Özel, skandala dair yapılan haberlerin hükümete yakın medya organlarına servis edilmesine de sert eleştiriler yöneltti. Özel, İletişim Başkanlığı tarafından yapılan bu haberlerin CHP’yi hedef alarak sorumluluğu partiye yıkma çabası olduğunu savundu ve ekledi: “Bu işin içinde kim varsa, en ağır cezanın verilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı. Eğer bu işin sorumlusu aranmıyorsa bu hükümet sorumluluğu üzerimize yıkmaya çalışıyor.”

Özel: “Kayyum Atanmalı, Ruhsatlar İptal Edilmeli”

Özel, suçlanan özel hastanelerin derhal ruhsatlarının askıya alınması ve devlet tarafından yönetilmeleri gerektiğini söyledi. FETÖ’nün kurumlarına uygulanan kamulaştırma örneğini hatırlatan Özel, bu hastanelerin de aynı şekilde devlet denetimine geçirilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, mecliste bu konuda yasal düzenleme yapılmasını istedi.

CHP lideri Özgür Özel, bu skandalla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Bu işe bulaşan herkesi koruyanlar da sorumludur” dedi.

Bu açıklamalar, hem parti içi hem de genel siyasi atmosferde büyük yankı uyandırdı. Özel’in skandal karşısındaki sert duruşu, parti içerisindeki olası sorumluları temizleme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.

Exit mobile version