Özgür Özel: ”Erdoğan’ın aday olabileceği son tarih Kasım 2025!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konularında net mesajlar verdi.

Özgür Özel: ''Erdoğan'ın aday olabileceği son tarih Kasım 2025!''
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konularında net mesajlar verdi.

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Özel, Kasım 2025’e kadar alınacak bir erken seçim kararını destekleyeceklerini ancak bu tarihten sonraki taleplere kapalı olduklarını vurguladı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olabilmesi için Kasım 2025’e kadar seçime gidilmesi gerektiğini belirtti.

“Kasım 2025’ten Sonra Adaylık Mümkün Değil”

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki buçuk yıllık görev süresi dolduktan sonra erken seçim için kapılarının kapalı olacağını şu sözlerle ifade etti:

“İki buçuk yılınız dolunca gelin Meclis’e seçime gidelim. Bu tarih Ekim 2025’e denk geliyor. Eğer Erdoğan yeniden aday olmak istiyorsa, Kasım 2025’ten sonra bu talebi kabul etmiyoruz. O olmaz. Bu tarihe kadar varız, sonra yokuz.”

“Penaltıyı En Hazır Olan Atar”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulara da değinen Özel, CHP’nin aday belirleme sürecinde kim hazırsa onun ön plana çıkacağını ifade etti. “Penaltıyı ben atarım diye bir şey yok,” diyen Özel, adaylık konusunda hazırlıklı olan kişinin sorumluluk alacağını belirtti. CHP’nin iktidara yürüme hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Özel, “CHP iktidarına dünden bir gün daha yakınız,” dedi.

“5 Ankette CHP Önde”

Özel, MetroPOLL Araştırma’nın ağustos ayı anketinde CHP’nin Ak Parti’nin gerisinde gösterilmesiyle ilgili de açıklama yaptı. Özel, anket sonuçlarının zaman zaman örneklem hatası barındırabileceğini belirterek, CHP’nin 7 anketten 5’inde Ak Parti’nin önünde olduğunu dile getirdi:

“MetroPOLL köklü bir kuruluş, orada bir örneklem hatası olabilir. Ancak elimizdeki verilere göre 7 anketten 5’inde CHP’nin Ak Parti ile arasındaki fark açılıyor.”

CHP lideri, partisinin iktidara yürüdüğüne inandığını ve bu süreci en iyi şekilde yönetmek için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirtti. Özel, hedefinin CHP’yi iktidara taşıyan lider olarak tarihe geçmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Özgür Özel: ”Erdoğan’ın aday olabileceği son tarih Kasım 2025!”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!