Özel okulların servis ücretleri dudak uçuklatıyor!

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, servis ücretleri tartışma konusu oldu.

Özel okulların servis ücretleri dudak uçuklatıyor!

9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde, servis ücretleri tartışma konusu oldu.

UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısında belirlenen tarifeye göre en kısa mesafe için yıllık servis ücreti 23 bin lira olarak açıklanmıştı. Ancak, bazı özel okullar ekstra hizmetler gerekçe göstererek bu fiyatı 70 bin liraya kadar çıkardı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için rehber personel masrafları da dahil edilerek en kısa mesafe için belirlenen yıllık ücret 23 bin lira, en uzun mesafe ise 55 bin lira olarak duyurulmuştu. UKOME’nin geçen yıla göre yaptığı yüzde 16 oranındaki zam, bazı özel okullarda yüzde 80’e varan artışlarla uygulandı. Örneğin, NTV’nin haberine göre, bir zincir özel okulda geçen yıl 39 bin lira olan en kısa mesafe servis ücreti bu yıl 71 bin liraya yükseldi.

Servisçiler ise bu artışın arkasında maliyetlerin yattığını belirtiyor. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Başkanı Günhar Sinar, rekabetçi bir ortam oluşturulamadığından yakınarak, “Fiyatları düşürmek istiyorsanız rekabet ortamı sağlayın. Tur şirketleri ve okullar, benim meslektaşlarımı çalıştırıyor” dedi. Ayrıca, özel okulların ve tur firmalarının bağımsız servis işletmelerini okullarına sokmaması nedeniyle, velilerin çocuklarını okul dışından almak zorunda kaldığını ve bu durumun güvenlik endişelerine yol açtığını vurguladı. Sinar, bu şartlar altında rekabetçi bir ortam sağlanamadığını ifade etti.

Kaynak:NTV

Exit mobile version