“ÖĞRETMEN OKULLARINDA BİNLERCE ÖĞRETMEN YETİŞTİ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savaştepe Öğretmen Okulluları Mezunları Derneği Öğretmen okullarının açılmasının 175’nci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşan Dernek Başkanı Ünver Öztekin nitelikli öğretmen yetiştirme politikalarının hayata geçirilmesinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

 

Öğretmen okullarında binlerce öğretmen yetiştiğinin altını çizen Dernek Başkanı Ünver Öztekin öğretmen okullarının kapatılmasıyla nitilekli öğretmen yetiştirilmediğini ifade etti. Savaştepe’de yıllarca öğretmen yetiştiren okulun günümüzde meslek lisesi olarak hizmet verdiğini de kaydeden Öztekin, okul alanına yeni bina yapmak için eski binaların yıkılmasına tepki gösterdi.

 

 

 

 “KÖY ENSTİTÜLERİNİN DEVAMIYIZ”

Başkan Öztekin konuşmalarına 6 Şubat Depreminde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı. Öğretmenlik ruhunun kazandırıldığı, öğretmen yetiştirme niteliğin önemsendiği 175 yıl önce başlatılan ve uzun yıllar sürdürülen uygulamaların her zaman anımsanmasını sağlayan Öğretmen okullarının açılmasının çok önemli olduğunu söyleyen başkan Öztekin “21 Köy Enstitüsünün devamı olan bu eğitim kurumları en kısa sürede günün şartlarına uygun eğitimci yetiştiren okullar olmalıdır. Nitelikli öğretmen yetiştirme politikalarının hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi. 

“OKULUMUZ MESLEK LİSESİ OLARAK EĞİTİME DEVAM EDİYOR”

Başkan Öztekin 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında açılan yabancı dil ağırlıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Tokat, Konya, Malatya, Bursa’dan sonra Türkiye’de beşinci, içerik olarak Tokat’tan sonra gelen tarım alanlı ikinci okul olduğunu söyledi. Öztekin, “2021-2022 yılında eğitim ve öğretim yılında tarım alanı olarak 9 kız 19 erkek öğrenci toplam 28 öğrenci ile hazırlık sınıfı olarak eğitim öğretime başlayan okulda, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında. Tarım alanı hazırlık sınıfına yedi kız 17 erkek toplam 24 öğrenci. Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanına dört kız 12 erkek toplam 16 öğrenci. Yiyecek ve içecek hizmetleri alanına sekiz kız altı erkek toplam 14 öğrenci olmak üzere 82 Öğrenci eğitim öğretim görmektedir” dedi. 

 “YENİ BİR YURT BİNASI YAPILIYOR”

Okulun bütün eğitim birimlerinin Savaştepe İlçe Merkezi’nde köprüyü geçince okul oyun sahasının bulunduğu bölgenin çevresine yapılandırıldığını söyleyen Başkan Öztekin Eğitim birimlerinin bulunduğu bölgeden ayrı Okulumuz girişinde lojmanların yanına 500 günde bitecek 8 derslikli bina ile 100 kişilik yurt yapımına başladığını açıkladı. Başkan Öztekin açıklamalarının devamında Okulun tarım alanlı lise olarak açılımından önce gelen Milli Eğitim Bakanlığı yetkili kişiler Okulu gezip incelediğini. Okulumuzun tüm birimlerinin dokuları bozulmadan bakım ve onarımları yapılarak kullanılabileceğini, Okulumuzda ilgili yapılacak tüm çalışmalarda dernek yönetiminin düşüncelerini alınması ve birlikte hareket edilmesini söylediklerini belirtti. Başkan Öztekin açıklamalarının devamında dernek yönetimi olarak okul idaresi ile iyi diyaloglar içerisinde olup Elimizden geldiğince yardımcı olacaklarını söyledi

 

“OKULUMUZUN ESKİ BİNALARINA DOKUNMAYIN”

Yeni binaların yapılması için eski binaları yıkmanın gereksiz olduğunu savunan Başkan Öztekin yapılan binaların 1940 yıllarda yüzlerce yoksul köylü çocuğunun el kol emeği ile alın teri ile yapıldığını. O yapılara el uzatılması yoksul köylü çocuklarının ki 12 ile 16 yaş arasındaydılar haklarına el uzatmak olduğunu söyledi. Başkan Öztekin açıklamalarına “O binalar eğitim tarihimizin çok önemli bir dönemine simgelemektedirler, gelecek kuşaklara gelişme ilerle bilinci aşılayacak birer kültür ögesidirler. Ayrıca genç kuşakların yakın geçmişteki toplumsal kültürel başarılardan ulusal onur duymaları da haklarıdır. Okulumuzun eski halini bozmadan korumak hatta orayı bir eğitim ve kültür müzesi durumuna getirmek istiyoruz. Bundan sonra yıkımlar istemiyoruz. Okulumuza dokunmayın”  şeklinde devam etti.

 

 

Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri düzenlenen etkinlik sonrasında Altıeylül Belediyesi tesislerinde birlikte çay içerek sohbet ve fikir alışverişinde bulundular.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“ÖĞRETMEN OKULLARINDA BİNLERCE ÖĞRETMEN YETİŞTİ”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!