MÜFTÜLER VE DİN GÖREVLİLERİNE PANDEMİ UYARILARI

Vali Hasan Şıldak tüm İlçelerin müftüleri ile yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

 

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Değerlendirme Toplantısı’na Vali Hasın Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Meydan ile İlçe Müftüleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülüklerin manevi yönden toplumun ihtiyaç duyulan pek çok alanına hitap ettiğini söyleyen Vali Şıldak toplantıda yaptığı konuşmada, “Müftülüklerimiz tarafından yapılan faaliyetler, bilgilendirmeler ve eğitimler; dinimizin iyi anlaşılması ve uygulanması noktasında toplumumuzun ihtiyaç duyduğu hususları tamamlamak, onlara destekleyici mahiyette fayda sağlamak üzere pek çok alanda misyon üstleniyor. Böyle bir meslek grubunun, sayıca yüksek bir kitlenin sizler de İlçelerde başında bulunuyor, yönetimini gerçekleştiriyorsunuz. Bizler daha genel bir yaklaşımla yürüttüğünüz çalışmaların hizmet alanını değerlendirme imkanına sahip oluyoruz.” dedi.

 

“Bilime İnanmak Lazım”

Pandemiyle mücadelede din görevlilerinin önemli katkılar sağladığını belirten Vali Şıldak, “Başta Vefa Destek Grupları olmak üzere ve camilerimizdeki tedbirlerin uygulanmasının takibi gibi pek çok konuda din görevlerimizden pandemi sürecinde istifade ettik. Sizlerin nezdinde her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Camilerimiz kuralların sıkı şekilde uygulandığı, dikkat edildiği yerlerdi. Hastalık konusunda kimse buralarda zarar görmedi. Pandemide içinde bulunduğumuz dilim ise aşı zamanı. Aşı sayesinde bu toplantıları yapabilir hale geldik. Geçen sene bir koruma mekanizması yoktu ama bu yıl aşı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemi sürecini en sağlıklı yürüten ülkelerin başında geliyoruz. İlimizde vakalar bir hayli yüksek durumda. Hastalarımız genelde kronik rahatsızlığı olanlar ve aşısı eksik olanlar. Bu sebeple bilime inanmak lazım. Balıkesir’de günlük 20 bin kişi 3üncü doz aşı için sağlık kuruluşlarına gidiyor. Balıkesir vaka sayısında 9 uncu, iki doz aşı sırasında ise 8 inci sırada yer alıyor. Bu süreci başarıyla yürütmeye devam edeceğiz. Sizlerden ricamız camilerimizdeki tedbirleri uygulamaya devam etmeniz. Özellikle seccade kullanımı konusundaki hassasiyeti iyi bir diyalog ve iyi bir iletişimle cemaate aktarınız. Maske konusundaki uyarılara da camilerimizde devam etmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“Camiler İslamiyet’in Ruhunu Yansıtmalı”

Camilerin adeta ev gibi temiz tutulması gerektiğinin altını çizen Vali Şıldak, “Camilerimiz her daim vatandaşın hizmetine hazır bir şekilde olması gerekiyor. Camiler ev gibi temiz tutulmalı. Camiler, çevresi ile birlikte bir bütün olarak İslamiyet’in ruhunu yansıtacak nezihlik içerisinde, güzel bir ortam olarak karşımıza çıkmalı” şeklinde konuştu.

 

“Pozisyonunuz, Statünüz Çok Önemli”

Din görevlilerinin sosyolojik açıdan önemli bir pozisyonda olduğunu söyleyen Vali Şıldak, “Günümüz şartlarında din görevlilerimiz toplumun hemen hemen her kesiminde kabul gören, ağzından çıkacak söz önemsenen bir kesimdir. Dinle alakalı konularda bir görüş getiren, noktayı koyabilen bir kişiyi ifade eder. Sosyolojik açıdan pozisyonunuz, statünüz, konumunuz çok önemlidir. Topluma nüfuz edebilen, sözü geçilebilen, dikkate alınan bir yerdesiniz” diye konuştu.

Din görevlilerinin şehit aileleriyle de yakından ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, “Evlatlarını vatan için feda etmiş bu kişileri, sizlerin de yalnız bırakmaması gerekiyor, onlar size de emanet” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sürekli kendini yenileyen bir kurum olduğunu söyleyen Vali Şıldak bu gelişimin taşrada en ücradaki camiye bile yansıtılması gerektiğini söyledi.

 

“Uyuşturucuyla Mücadelede Müftülerden Tam Destek”

Toplantıda yaptığı konuşmada uyuşturucuyla mücadele konusuna da değinen Vali Şıldak, “Uyuşturucu özellikle gençleri hedef alan, ülkemizin değil dünyanın da en büyük hastalığıdır. Gençlik yıllarından itibaren bu bağımlılığı kazanmış biri bedenen ve zihnen nasıl sağlıklı olabilir. İlimizde de özellikle sahil bandında yoğun bir uyuşturucu kullanımı var. Uyuşturucuyla mücadelede bir yıl önce başlattığımız Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesine imamlarımız destek veriyor ama istediğimiz katkı tam olarak gelmiyor. Projemiz, bu bataklığa düşüp kurtulmak isteyenleri tutup kurtarıyor. Bir kişiyi bile topluma tekrar kazandırabilmeyi iş edinmemiz lazım. Her müftümüzden projeye destek sözü alıyorum. İmamlarımızı organize edin, Ocak ayının sonuna kadar her ilçemizden iki gencimizi projeye kazandıralım. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran İlçelerimiz Edremit Kaymakamlığına, diğer ilçelerimizde Valilik Açık Kapı Birimize başvuru yapabilirler. Şimdiden bunun için teşekkür ediyorum. Çünkü bu sayıları arttırmaya ihtiyacımız var. İyi örnekleri çoğaltmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında katılımcılara söz veren Vali Şıldak, yürütülen ve planlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.du.

Exit mobile version