Meteorolojiden fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Batı Karadeniz'de yarından itibaren kuvvetli fırtına bekleniyor, Doğu Karadeniz ve Güney Ege’de ise rüzgarın etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren Batı ve Doğu Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı tahmininde bulundu. Aynı zamanda, Marmara ve Karadeniz bölgesinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Batı Karadeniz’de yarın sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerinde, doğuda ise güneybatıdan esmesi beklenen rüzgarın, salı günü öğleden itibaren yerini kuzeybatı yönlü 6-8 kuvvetindeki fırtınaya bırakacağı ifade edildi. Fırtına, salı akşamı batıda, çarşamba akşamı ise genelde etkisini yitirecek.

Doğu Karadeniz’de ise yarın öğleden sonra etkili olacak batı ve kuzeybatı yönlü rüzgarın, salı öğle saatlerine kadar kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Güney Ege’nin güneyinde yarın öğle saatlerinde başlayacak batı ve kuzeybatı yönlü rüzgarın, salı günü erken saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Batı Akdeniz’de ise yarın öğleden sonra başlayacak rüzgar, Antalya Körfezi’nde salı öğle saatlerine kadar kuvvetini koruyacak.

İstanbul’da Yağmur Geliyor

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde bu akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Yağışlar gece saatlerinde etkisini kaybedecek.

İstanbul’da ise bu gece başlayacak yağmur, sabah saatlerine kadar sürecek. Kocaeli, Yalova, Bursa gibi çevre illerde de yağış beklenirken, sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Zonguldak, Düzce gibi illerde sağanakların devam edeceği bildiriliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Meteorolojiden fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!